07 Ağustos 2009 00:00

Kıyağın belgesi

TBMM’nin yeni başkanı şahin’in, akfırat beldesinden dörtte bir fiyatına villa aldığı iddia ediliyor.

Paylaş

İstanbul’un Tuzla İlçesi’ne bağlı Akfırat Beldesi’nde yaşanan yolsuzluk skandalında her gün yeni bir bilgiye ulaşılıyor. AKP’li Akfırat Belediyesi eski Muhasebe Müdürü Şahin Yiğit’in itirafında dile getirdiği ‘’Bakana villa verildi’’ iddiası günlerce konuşuldu. Son olarak iddiaya konu olan tapu ortaya çıktı.
AKP’li Akfırat Belediye Başkanı Hilmi Yıldız’ın tutuklanmasıyla başlayan sürece, aynı davanın sanığı eski Muhasebe Müdürü Şahin Yiğit’in açıklamaları damgasını vurdu.
ŞAHİN’E ALTIN KAPLAMALI TABANCA
Şahin Yiğit, yargılamanın ilk aşamasında verdiği ifadede, dönemin Adalet Bakanı, TBMM Başkanı AKP’li Mehmet Ali Şahin’e Başkan Yıldız’ın oğlu Enes Yıldız’ın altın kaplamalı tabanca hediye ettiğini öne sürmüştü. Yiğit, ayrıca o dönem bakan olan, önceki gün de Meclis Başkanı seçilen Mehmet Ali Şahin’e bir villa verildiğinini de iddia etmişti. Villanın Akfırat’ta müteahhitlik yapan Fatih Ulusoy’dan dörtte bir fiyatına alındığını belirten Yiğit, söz konusu evin Metrolife Koru Evleri tarafından yapıldığını da açıklamıştı.
Ucuza villa alınan Fatih Ulusoy’un Akfırat Belediye binası ile sağlık ocağını yaptığının altını da çizen Yiğit, mahkemeye el yazısıyla sunduğu dilekçede, şunları söyledi: “ Hilmi Başkan, Paşa Kapısı Cezaevi’nde bana ‘Adalet Bakanı’na 1 tane villa verdim. Fatih Ulusoy’un oradan, bana sahip çıkmadı’ diye dert yandığında öğrendim. Başkanımız Hilmi Yıldız’a sorulduğunda bu gerçek ortaya çıkacaktır veya Fatih Ulusoy’a ve sattığı kişilerin son iki yıldaki Tuzla tapu kayıtlarında incelendiğinde gerçekler ortaya çıkacaktır. Bu satılan villa Mehmet Ali Şahin’e verilmiş, anlaşılmasın diye bir yakınının üstüne yapılmıştır.”
KUZEN ADINA
Yiğit’in el yazısıyla verdiği ifadede adı geçen tapunun ise dönemin Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in eşinin kuzeni Birgül Denli adına düzenlendiği anlaşıldı.
Birgül Denli, Şahin’in devlet bakanlığı yaptığı dönemde kendisine bağlı Vakıfbank’ın Avusturya şubesinde görev yapıyordu. Denli 15 Haziran 2006’da Vakıflar Bankası Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirilmişti.
KAYITLARDA VİLLA DEĞİL ARSA
Öte yandan, Tuzla Tapu Müdürlüğü’nde düzenlenen 28 Aralık 2007 tarihli tapu senedinde Abdullah Fatih Ulusoy’un talebi üzerine düzenlenen belgede, söz konusu arazinin niteliğinin ‘’tarla’’ olarak göründüğü de ortaya çıktı.


TAPU ENES YILDIZ’IN EVİNDE
Yiğit’in ifadelerinden yola çıkarak çeşitli aramalar yapan jandarma, söz konusu tapuyu Başkan Hilmi Yıldız’ın oğlu Enes Yıldız’ın evinde buldu. Tapu kayıtlarını inceleyen jandarma ekipleri, villanın ifadelerde geçen Fatih Ulusoy’dan ucuz fiyata alındığını belgeledi.
İhaleye fesat karıştırma, irtikap, evrakta sahtecilik, yağma ve tehdit suçlarıyla hakkında dava açılan başkan Hilmi Yıldız’ın oğlu olan ve soruşturma kapsamında tutuklanan Enes Yıldız’ın evinde çıkan tapudaki fiyat dikkatlerden kaçmadı.
Jandarma yaptığı araştırmada, Müteahhit Fatih Ulusoy’un ortağı olduğu Formula pistine yakın Metrolife Koru Evleri’ndeki villaların fiyatının 350-385 bin Euro (700 – 750 bin TL) olduğunu belgeledi. Enes Yıldız’ın evinden çıkan tapudaki kayıtlarda ise Şahin’in akrabası Birgül Denli’ye ait görülen villanın 125 bin Euro’ya (225 bin lira) devredildiğini kayıtlara geçirdi.
(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Annelere uyarı

SONRAKİ HABER

Akrep korkusuyla damda yatıyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...