07 Ağustos 2009 00:00

40 günlük bebekleriyle 5 gündür parkta yaşıyorlar

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, 9 ay boyunca kira ödeyemedikleri için evden çıkarılan Aydemir ailesi, 5 gündür parkta yaşıyor. Biri 40 günlük bebek, diğeri 2 yaşında 2 çocukları bulunan Gürsoy ile Nebahat Aydemir çifti...

Paylaş

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, 9 ay boyunca kira ödeyemedikleri için evden çıkarılan Aydemir ailesi, 5 gündür parkta yaşıyor. Biri 40 günlük bebek, diğeri 2 yaşında 2 çocukları bulunan Gürsoy ile Nebahat Aydemir çifti, yetkililerin kendilerine sahip çıkmasını istiyor.
Aydemir ailesi, Şemikler semti Yamaç Mahallesi’ndeki bir parkta kurdukları çadırda kalıyor. Gürsoy Aydemir (32), ekonomik kriz sebebiyle 2008 Kasım ayında, kaynakçı olarak çalıştığı işyerinden çıkarıldı. Sol gözünde görme engeli bulunan Aydemir, bugüne kadar başka iş de bulamadı.
Nebahat Aydemir (32) ile evli, Mertcan (2) ile Kadir (40 Günlük) adlı çocukların babası Gürsoy Aydemir, “9 aydır işsizim. Kirayı da düzenli olarak ödeyemediğim için ev sahibi evden çıkardı. 5 gündür parkta yaşıyoruz.” dedi.
Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve İzmir Valiliği’ne başvurduğunu anlatan Aydemir, “Sosyal Yardımlaşma’dan kira yardımı olarak 500 lira verdiler. Oysa ben büyüklerimizden para değil, iş istiyorum.” şeklinde konuştu.
Bu arada Aydemir, Zabıta ekiplerinin, kendilerini parktan da çıkarmak istediğini aktardı.
Nebahat Aydemir ise küçük çocukları Kadir’in 8 aylık doğduğunu, sütü yeterli olmadığı için mamayla beslemek zorunda kaldıklarını söyledi. Bir kutu mamanın da ortalama 45 lira olduğunu hatırlatan Aydemir, “Devletten para değil, eşim için iş istiyoruz. Çocuklarım, sağlıksız ortamda yaşamak zorunda kalıyor” diye konuştu. (İZMİR)
ÖNCEKİ HABER

Batman’da hastaneye haciz

SONRAKİ HABER

Annelere uyarı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...