08 Ağustos 2009 00:00

Neeskens: Futbolumuz zevk verdi

6-0 kazanılan Maccabi Netanya maçı sonrası düzenlenen basın toplantısına alışılanın tersine Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard’ın yerine, yardımcısı Johan Neeskens katıldı.

Paylaş

6-0 kazanılan Maccabi Netanya maçı sonrası düzenlenen basın toplantısına alışılanın tersine Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard’ın yerine, yardımcısı Johan Neeskens katıldı.
Maccabi Netanya maçının kendileri için önemine değinen Neeskens, rakiplerini küçümsemeden maça etkili başlamaları gerektiğini belirterek, ‘’İlk dakikadan itibaren agresif oynadık ve iyi bir maç çıkarttığımızı düşünüyorum. Amacımız atabildiğimiz kadar gol atmaktı ve sergilenen oyun bizi memnun etti’’ dedi.
İlk maçta aldıkları 4-1’lik skorun ardından, bugünkü maçta kimi futbolcularını riske atmak istemediklerini vurgulayan Hollandalı teknik adam, ‘’Çünkü pazar günü de önemli bir maçımız var. Diğer oyuncularımızın bugünkü performansı da güzel oldu. Takımın performansından çok mutluyuz’’ diye konuştu.
‘’TRANSFER SEZONUNUN KAPANMASINA DAHA VAR’’
Neeskens, takımdaki futbolcuların etkili bir performans ortaya koymaları sonrası, yeni transferlerle takviye yapmayı hala düşünüp düşünmediklerinin sorulması üzerine, ‘’Son 2 maça baktığımızda, tüm futbolcularımızın performanslarından memnunuz ama transfer sezonunun kapanmasına daha zaman var. Elano ile Mehmet Topal da aramıza katılacak. Şimdiye dek baktığımızda çok kaliteli oyuncularımız var kadromuzda. Bu denli iyi futbolcunun birarada olması rekabeti doğuruyor. Herkes de forma giyebilir. Biz elimizden gelenin en iyisini yapıp, bu sonuçları gelecek maçlarda da sürdürmek istiyoruz’’ dedi.
Galatasaray’ın ayağa pas yüzdesinin giderek artması konusuna değinen Neeskens, ‘’Ayağa pas, bizim futbol felsefemiz. Mantalitemiz, olabildiğince basit oynayıp pas alışverişini artırmak. Böyle oynayınca oyunu da hızlandırıyorsunuz ve rakibin organize olması zorlaşıyor. Her gün bunun üzerine çalışıyoruz. Bugünkü maçta bunun işlediğini görebiliyoruz. Ama tabii her zaman daha iyisini yapmaya çalışıyoruz. Mutlaka bunun düzeyi daha artacaktır’’ dedi.
Takımın fizik düzeyinin, kadroya sonradan dahil olan kimi oyuncular dışında oldukça iyi olduğunu vurgulayan Neeskens, bu oyuncuların da kısa sürede yüzde 100 hazır duruma geleceklerini aktardı.
Neeskens, Keita’nın bu maçta yalnızca ilk 45 dakika oynamasına daha önceden karar verdiklerini söylerken, takımdan ayrılacağı yönünde haberleri basına yansıyan Nonda için de, ‘’Dünya futbolunda hep böyle dedikodular döner. Nonda’nın performansı bugün çok iyiydi. Performansından memnunuz ve böyle süreceğine inanıyoruz’’ demekle yetindi.
AZARYA: GALATASARAY’IN YERİ ŞAMPİYONLAR LİGİ OLMALI
Maccabi Netanya Teknik Direktörü Nati Azarya ise Galatasaray ile çok zorlu bir karşılaşma yaptıklarını belirtirken, sarı-kırmızılı takıma övgülerde bulundu.
Özellikle stat atmosferinin kendilerini etkilediğini dile getiren Azarya, ‘’Bizim yeni bir ekibimiz var. Genç bir jenerasyon. Bu gece Galatasaray, oynadığı oyunla Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde oynamayı hakettiğini gösterdi. Bugünkü oyunlarıyla yerleri UEFA Avrupa Ligi değil, Avrupa Şampiyonlar Ligi olmalı’’ dedi.
İsrailli teknik adam, sarı-kırmızılı takımın ilk maçta aldığı farklı skorun ardından, bu hafta sonunda lig maçı olduğu da düşünülünce, karşılarına farklı bir kadroyla çıkmasını normal karşıladıklarını bildirdi.
NONDA: KALACAĞIM
Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında İsrail temsilcisi Maccabi Netanya’yı 6-0 yenerken, maçta 3 gol atan Shabani Nonda, takımdan ayrılacağı yönündeki spekülasyonlara son noktayı koyarak, ‘’Kesin olarak Galatasaray’da kalıyorum’’ dedi.
Nonda, maçtan sonra yaptığı açıklamada, karşılaşmanın kendisi için çok güzel geçtiğini belirterek, ‘’Ama önemli olan takımın göstermiş olduğu ruhtu. İlk maçta biz turu geçmeyi hemen hemen garantilemiştik. Önemli olan burada iyi bir performans göstermekti’’ diye konuştu.
Bir gazetecinin, takımda kalıp kalmamasıyla ilgili teknik direktör Frank Rijkaard ile bir görüşmesinin olup olmadığı yönündeki sorusuna da Nonda, ‘’Önemli olan hocanın takıma yaklaşımı. Geçen sezon Baros en fazla gol atan oyuncuydu. Daha fazla oynama şans bulduğu için bu doğal. Ama bütün oyuncular kendilerine şans geleceğini biliyor. Bir görüşmem olmadı. Profesyonel bir oyuncuyum. Takımda yer almak için antrenmanlarımı yapacağım. Tercih hocaya kalmış’’ diye yanıt verdi.
Nonda, bu sezon takım olarak hedeflerinin ligde şampiyonluk olduğunu da vurgulayarak, ‘’UEFA Avrupa Ligi’nde de gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz’’ dedi.
Bir gazetecinin, ‘’Bu karşılaşmada 3 gol attın. Ligde pazar günü Gaziantepspor maçında sana şans verileceğini düşünüyor musun?’’ biçimindeki sorusuna da Nonda, ‘’Ben bu maçta görevimi yaptım. Sanmıyorum, ama önüme bakacağım’’ yanıtını verdi. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Drago Gabric TS’de

SONRAKİ HABER

Daum: Hatalara rağmen memnunum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...