08 Ağustos 2009 00:00

Toprak Holding’den TMSF’ye ağır suçlama

Toprak Holding, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nu (TMSF), grubun lokomotif şirketlerine hukuksuz olarak el koymakla suçladı. Toprak Holding, TMSF’nin...

Paylaş

Toprak Holding, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nu (TMSF), grubun lokomotif şirketlerine hukuksuz olarak el koymakla suçladı. Toprak Holding, TMSF’nin ‘Ölümü gösterip, sıtmaya razı etmek’ için grubun borcunu milyar dolarlara çıkarabileceğini, diğer 20 şirkete de el koyabileceğini belirterek, “Ancak Türk Yargısı’nın Toprak Holding’in TMSF’ye borcunu fazlasıyla ödediğini karara bağlayacağına olan inancımız tamdır” açıklamasında bulundu.
TMSF’nin grubun mallarını TMSF’nin yandaşlarına değerinin çok altında bir bedelle satarak servet transferi yarattığını ileri süren Toprak Holding, Çalık Grubu’na satılan Toprak Center’ın ihalesine iştirak eden diğer ihale katılımcısını TMSF’den yazılı olarak talep etmelerine karşın öğrenemediklerini iddia etti. TMSF Başkanı Ahmet Ertürk’ün “Halis Toprak’ın, Toprak Grubu şirketlerini yönetme kapasitesinde olmadığına” ilişkin sözlerini eleştiren Toprak Holding, bunu “Haddini aşarak özel hayatıyla ilişkilendirme cüretinde bulunma” olarak nitelendirdi.
Toprak Holding Hukuk İşleri Grup Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Yönetim Kurulu Başkanı Halis Toprak’ın kamuoyunu haftalardır meşgul eden evliliğini fırsat bilen TMSF, Toprak Grubu’nun 2 şirketine hukuksuz bir şekilde el koymuştur. Hatta Ahmet Ertürk, dün bir gazetede yayınlanan açıklamasıyla Türkiye’nin 6 bölgesinde 23 sanayi tesisine sahip yarım asırlık Sanayici Halis Toprak’ın Toprak Grubu şirketlerini yönetme kapasitesinde olmadığını haddini aşarak özel hayatıyla ilişkilendirme cüretinde bulunmuştur. Toprak Grubu, TMSF’nin iddialarının aksine, TMSF’ye 450 milyon dolarlık protokol borcunu 480 milyon dolar olarak fazlasıyla ödemiştir. Toprak Grubu’nun TMSF’ye borcunu fazlasıyla ödediğine ve Toprak Center ve İstinye Aslanlı Köşk dahil tüm taşınmazlarımızın satışının iptalinin Türk yargısı tarafından önümüzdeki süreçte karara bağlanacağına inancımız tamdır. TMSF Toprak Grubu’nun davalarını geri çekmesi ve taşınmazlarımızın yandaşlarına hediye edilmesini sağlamak ve grubumuzu TMSF ile masaya oturtmak için grubumuzun borcunu ‘Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek’ amacıyla milyar dolarlara çıkarabilir veya diğer 20 şirketimize de el koyabilir, ancak Türk yargısının TMSF’ye borcumuzu fazlasıyla ödediğimizi karara bağlayacağına inancımız tamdır” denildi.


ERTÜRK 5 YIL DAHA İSTİYOR
Ahmet Ertürk ve TMSF yöneticilerinin Toprak Grubu aleyhine son olarak iki şirkete el koyma da dahil olmak üzere hukuksuz işlemlerinin bir diğer amacıda Toprak Grubu tarafından TMSF yöneticileri aleyhine 18 sene hapis ve yurtdışı yasağı talebiyle Şişli Cumhuriyet Savcılığı’na yapılan birçok suç duyurusunun geri çektirilmesi olduğunu ileri süren Toprak Holding açıklamasında, “Görev süresinin dolmasına aylar kalan, yaptığımız suç duyuruları nedeniyle hapse girme korkusunda olan Ahmet Ertürk’ün hükümetten Bankalar Kanunu’nda değişiklik yaparak görev süresinin 5 sene daha uzatılmasını talep ettiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Şu anda geçerli olan Bankalar Kanunu’na gore TMSF Başkanı ikinci 5 sene daha görevde kalamamaktadır. Ahmet Ertürk görev süresini uzattırıp yargıda hesap vermekten kaçacağına aşağıda bazılarını tekrar hatırlatmak istediğimiz suç duyurularımıza cevap verip öncelikle kamuoyunda aklanmalıdır” denildi.
(ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Çukurova’ya tahkim sürprizi

SONRAKİ HABER

Kadınlar krizin faturasını daha ağır ödüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa