08 Ağustos 2009 00:00

Deniz Feneri dosyasında Erdoğan’a 6 sayfa

CHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kılıç, Parti Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında Deniz Feneri’yle ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a dair açıklamalarda bulundu.

Paylaş

CHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kılıç, Parti Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında Deniz Feneri’yle ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a dair açıklamalarda bulundu.
Kılıç, Alman makamlarının hazırladıkları Deniz Feneri dosyasında, Başbakan Erdoğan’ın isminin, 6 sayfa boyunca anıldığını belirtti ve “Yüzyılın soygun hareketi olarak ifade edilen bir davanın içerisinde, yoldan geçen birinin adı mı konuşuluyor? Neden Ali Kılıç’ın adı yok? Neden bir başkasının adı yok da özellikle Sayın Başbakan’a 6 sayfa yer ayrılıyor?” diye sordu.
“Bir ülke düşünün ki onun Başbakanı, yüzyılın soygun hareketi olarak nitelenen ve esas amacı, yargısı tarafından siyaset, tarikat ve ticaret olarak açıklanan Deniz Feneri gibi utanmazca bir soygun düzeninin dosyasında adı geçsin,” diyen Kılıç, Başbakan Erdoğan’a şu soruları yöneltti:
“1- Sizin bu dosyadan haberiniz var mı?
2- Haberiniz varsa bu konuda Alman yetkililerden herhangi bir bilgi alınmış mıdır?
3- Haberiniz yoksa, bu açıklamamızdan sonra herhangi bir girişimde bulunmayı düşünür müsünüz?
4- Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın, Almanya’da ‘yüzyılın soygunu’ olarak kabul edilen yolsuzluk dosyasında adının geçmesi, her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını derinden üzmektedir. Hükümet, bu konuda herhangi bir girişimde bulunmayı düşünür mü?
5- Sayın Başbakan, ‘AKP’nin kasasına 1 tek kuruş Deniz Feneri parası girmemiştir,’ diyor; Peki AKP ve Sayın Başbakan’ın kendisi Deniz Feneri dosyasına girmiş midir, bunu kendilerinden öğrenmek isteriz?
6- Alman Başkomiser Alexander Böhm, soruşturmayı yürüten başkomiser, duruşma salonunda bilirkişi olarak sunumunu yaparken, ‘Bu soygunun elebaşları Türkiye’de’ demişti; Kastettiği kişiler arasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan var mıdır?
7- Türkiye’de, Deniz Feneri davasıyla ilgili olarak bir gizlilik kararı alınmıştı. Acaba bu kararın arkasında, Sayın Başbakan’ın adının bu dosyada yer alması yatıyor mu?
8- Başbakan’ın, yüzyılın soyguncularıyla aynı dosyada yer alması karşısındaki tutumu merak konusudur. Eğer Sayın Başbakan, ‘güvenilir’ dediği arkadaşlarıyla aynı dosyada yer almaktan mutluluk duyuyorsa, bunu da Türk kamuoyuyla paylaşmasını bekliyoruz.”


ERDOĞAN’IN GEÇTİĞİ SAYFALAR
CHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kılıç, klasörlerle geldiği basın toplantısında, Deniz Feneri olarak hazırladıkları ‘kırmızı’ bir klasör içerisinde yer alan belgeleri de basın mensuplarıyla paylaştı.
ERDOĞAN’IN RESMİ DE VAR
Ali Kılıç, Alman otoritelerinin hazırlamış oldukları dosyada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin, 55’inci sayfadan 61’inci sayfaya kadar geçtiğini kaydetti. CHP’li Kılıç, dosyada yer aldığını belirttiği, Başbakan Erdoğan’ın resmini de “kırmızı klasörden” göstererek, basın mensuplarıyla paylaştı.
(ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

CHP’nin ‘terör’ takıntısı meclis gündeminde

SONRAKİ HABER

İşçilere sabah operasyonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...