08 Ağustos 2009 00:00

Öğretmenlerin atanma talebi Bakanlıkta

Kadrolu atanma talebiyle açlık grevi yapan öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı önünde “Atama hakkımız engellenemez” dediler. 3 gün boyunca açlık grevi yapan öğretmen Pazartesi günü Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile görüşecekler.

Paylaş

Kadrolu atanma talebiyle açlık grevi yapan öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı önünde “Atama hakkımız engellenemez” dediler. 3 gün boyunca açlık grevi yapan öğretmen Pazartesi günü Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile görüşecekler.
Türkiye’nin çeşitli illerinden kadrolu ve güvenceli çalışma talebiyle Ankara’ya gelerek 3 gündür Abdi İpekçi Parkı’nda açlık grevi yapan işsiz öğretmenler, dün Milli Eğitim Bakanlığı’na yürüdüler. “Gelsin SBS, gelsin ÖSS, gelsin KPSS, inadına isyan, inadına mücadele”, “Ücretli köle olmayacağız” sloganlarıyla yürüyen öğretmenlere aileleri ile Eğitim-Sen üye ve yöneticileri de destek verdiler. “Ömrümü yedin KPSS” yazılı dövizler taşıyan öğretmenler, dershanelerde yaşadıkları mağduriyeti de “Özel sektöre kurban olmayacağız” diyerek dile getirdiler.
Hükümete tepkilerini “İşsize iş bulun ya da defolun”, “Öğretmenler burada hükümet nerede” sloganlarıyla gösteren öğretmenlerin Bakanlığa yürümesine polis izin vermek istemedi. Polis, Eğitim-Sen yöneticilerinin de araya girmesiyle aday öğretmenlere izin verdi.
Bakanlığın bahçesinde ataması yapılmayan öğretmenler adına konuşan Serkant Subaşı, öğretmen açığı yüzbinlerle ifade edilirken kadrolu istihdam yolunun kapatılmış olmasını eleştirdi. Devlet okullarında kadrolu öğretmen sayısı hızla düşerken, yerine iş güvencesiz sözleşmeli öğretmenlerin alındığına dikkat çeken Subaşı, ataması yapılmayan binlerce öğretmenin ise dershanelere köle yapılmak istendiğini söyledi. Subaşı, bir an önce atamalarının gerçekleştirilmesini istedi.
PSİKOLOJİLERİ BOZULDU
Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç da, önlerine engeller konmuş olmasaydı açlık grevindeki öğretmelerin, bugün deneyimli birer eğitimci olacaklarına dikkat çekti. Eğitim sisteminin sorunlarının toplumun tüm kesimlerini etkilediğini belirten Kılıç, öğretmen açığının kapatılması ve atama bekleyenlerin sorunlarının çözümü için sayıları 250 bini bulan atama bekleyen öğretmenin kadroya alınması gerektiğini söyledi.
Kızıyla birlikte açlık grevine katılan, kendisi de öğretmen olan bir anne ise, işsiz kalan kızının sıkıntı nedeniyle egzama hastalığına yakalandığını ifade etti.
Öğretmen adaylarının 3 günlük açlık grevine Milli Eğitim Bakanlığı’ndan nihayet bir cevap geldi. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun öğretmenlerle 10 Ağustos Pazartesi günü görüşeceği bildirildi.
DİSK’TEN DESTEK
Öğretmenlere DİSK de destek ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan DİSK Genel Başkan Yardımcısı Ali Cancı, genç öğretmenlerin mücadelelerini desteklediklerini belirterek, hükümetin konuya çözüm üretmesini talep etti. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Sinop’ta öğretmenler sürgün edildi

SONRAKİ HABER

KUŞATILAN ÇEVREMİZ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...