08 Ağustos 2009 00:00

Param yok derdim YÖK

Harç zamlarını coşkulu bir eylem ile protesto eden Pamukkale Üniversitesi öğrencileri kitlesel bir yürüyüş ile “Yoluna+diye haykırdı. Yapılan zamların eğitim haklarını engellemeye...

Paylaş

Harç zamlarını coşkulu bir eylem ile protesto eden Pamukkale Üniversitesi öğrencileri kitlesel bir yürüyüş ile “Yoluna+diye haykırdı. Yapılan zamların eğitim haklarını engellemeye yönelik yapıldığını belirten yüzlerce PAܒlü öğrenciye Eğitim-Sen ve bazı öğrenci velileri de destek verdi.
‘YOLUNAN ÖĞRENCİ KURUMU’
Bir aydan bu yana Harç Zamları Karşıtı Öğrenciler olarak üniversite içerisinde çalışma yapan PAܒlü öğrenciler, hafta başında yapılan forumun ardından yürüyüş gerçekleştirdi.
Yürüyüş esnasında çevredeki esnaftan da destek alan öğrenciler sık sık “Tayyip YÖK’e de ‘one minute’ desene”, “Harçlara İnat, Yaşasın Hayat”, “Yusuf Ziya; yÖKÜZlüğün alemi yok”, “Sermaye Defol, üniversiteler bizimdir” sloganları attılar.
Davul ve zurna eşliğinde yöresel ezgiler söyleyip alkışlar ile tempo tutan öğrenciler besteledikleri şu şarkıyı da YÖK’e gönderdiler: “Param yok... Derdim YÖK...Bu Devlete Verecek Harcım Yok...Parasız...Eğitim...İşte budur benim isteğim...”
Üniversitenin ana girişinde basın açıklaması yapan Felsefe Bölümü temsilcisi Eren Saran, “Üniversiteyi sermayeye peşkeş çekme azminin YÖK için ne kadar kuvvetli bir damarla sürdüğü bir kez daha görüldü” diye konuştu.
ÖZELLEŞTİRME HAMLESİ
Saran, son zamların aslında eğitim, öğretim hizmetlerinin çaktırmadan özelleştirilme hamlesi olduğuna dikkat çekti.
Saran, YÖK’ün yoksul halk çocuklarının üniversiteye gitmesinin önünde büyük bir engel olduğunu vurguladı.
HALAYLARLA SONA ERDİ
Pamukkale Üniversitesi Rektörü Fazıl Nejdet Ardıç’tan YÖK’ün zamları geri alması için tavır almasını isteyen Saran, bundan sonra da eylem ve etkinliklere devam edeceklerini ifade etti. Öğrenciler, açıklamanın ardından halaylar çekerek, önümüzdeki günlerde yeniden buluşmak için ayrıldılar. (Denizli/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Binboğalar’ın insancıl değerleri için

SONRAKİ HABER

Sinop’ta öğretmenler sürgün edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...