10 Ağustos 2009 00:00

Mimarlardan kent filmleri festivali

3. İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali 5-11 Ekim tarihlerinde düzenleniyor. Mimarlık ve kent konularında üretilmiş filmleri desteklemeyi...

Paylaş

3. İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali 5-11 Ekim tarihlerinde düzenleniyor. Mimarlık ve kent konularında üretilmiş filmleri desteklemeyi, yeni yapımları özendirmeyi, beğeni kazanmış filmleri seyirci ile buluşturmayı amaçlayan festivalde konuyla ilgili mimar, yönetmen ve uzmanlar İstanbul'da buluşacak.
Bu festival, her yıl ekim ayının ilk pazartesi günü, Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA) üyesi 1 200 000 mimarla aynı anda kutlanan, "Dünya Mimarlık Günü" bağlamında gerçekleştirilen "Mimarlık ve Kent Şenliği" kapsamında yaşama geçiriliyor. Amaç ülkemizde üretilmiş mimarlık, belgesel ve canlandırma filmlerini desteklemek, dünyanın diğer ülkelerinde bu alanda üretilmiş ve beğeni kazanmış filmlerin seyirci ile buluşmasını sağlamak.
Festivale son başvuru tarihi 15 Ağustos 2009 Cumartesi.
Türkiye'den ve yurt dışından katılan filmler arasından jürinin seçtikleri ve önceki yıllarda gösterimi yapılan ve büyük beğeni toplayan filmler tekrar gösterilecek.
Filmler, 5-11 Ekim tarihleri arasında Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Karaköy Hizmet Binası'nda, Mimarlar Odası İstanbul B.K.Şubesi Trakya (Bakırköy) BKBT'de, Mimarlar Odası İstanbul B.K.Şubesi Anadolu II (Kadıköy) BKBT'de ve Nazım Hikmet Kültür Merkezi-Kadıköy salonlarında 14.00ve 18.00 saatleri arasında ücretsiz olarak izelenebilir
11 Ekim 2009 Pazar günü düzenlenecek ödül töreninde Belgesel ve Canlandırma dalında seçicici kurul değerlendirmesi sonucunda belirlenen her dalın en iyi filmlerine ödül ve plaketleri verilecek, filmlerden bölümler gösterilecek.
(KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Bir kere daha Çalıkuşu

SONRAKİ HABER

KİRVEME MEKTUPLAR

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...