10 Ağustos 2009 00:00

Foto Muhabirleri Derneği’nden kınama

Foto Muhabirleri Derneği, belediye görevlileriyle birlikte gazetecilere saldırıp tartaklayan Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’yı kınadı.

Paylaş

Foto Muhabirleri Derneği, belediye görevlileriyle birlikte gazetecilere saldırıp tartaklayan Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’yı kınadı.
Dernekten yapılan açıklamada, yerel seçimde bağımsız adaylığı ile demokrasi dersi veren Fakıbaba’nın bu zorlu mücadelesinin gerek ulusal gerekse yerel basın olarak desteklendiği hatırlatıldı, “Daha gazetecilerin kendisinin demokrasi dersi verdiğine dair yazdıkları haberlerin mürekkepleri kurumamışken yaşanan bu olay biz gazetecileri derinden üzdü” denildi.
Açıklamada, olay şöyle anlatıldı:
“Başkan Fakıbaba, Şanlıurfa’nın Haşimiye Meydanı’nda esnafı ziyaret ederken bıçaklı saldırı girişimiyle karşılaştı. Fakıbaba’ya bıçaklı saldırıyı korumaları önledi. Olayın şoku yaşanırken Fakıbaba ve korumaları, hırslarını görüntü alan, sadece orada görevlerini yapmaya çalışan basın mensuplarına tekme-tokat saldırarak aldılar.
Basın mensuplarının görüntü almasına sinirlenen Fakıbaba, kameraların kapatılmasını istedi, ardından da korumaları tekme tokat gazetecilere saldırdı.
Çıkan arbedede Başkan Fakıbaba, DHA kameramanı Ömer Pınar’ın önce yakasına yapışarak kameranın önünü kapatmaya çalıştı, sonra da boğazını sıkmaya kalkıştı. Bu sırada belediye başkanının bu çirkin davranışından güç alan belediye çalışanı olduğu öğrenilen İbrahim Kubat da arkadaşımız Ömer Pınar’a tokat attı.
Diğer gazeteciler de Fakıbaba’nın çevresini saran koruma ve belediye çalışanları tarafından tartaklanarak çekim yapmaları engellendi.”
Foto Muhabirleri Derneği açıklaması şu ifadelerle son buldu:
“Sayın Fakıbaba, sadece gazeteci arkadaşlarımıza değil, uğruna mücadele verdiği demokrasi ve halkın haber alma özgürlüğüne karşı bir saldırıda bulunmuştur. Gazeteci arkadaşlarımıza yapılan bu üzüntü verici saldırıyı şiddetle kınıyoruz. (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Portakal’da müzik ve Yeşilçam

SONRAKİ HABER

MEDYATİK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...