10 Ağustos 2009 00:00

‘Tamil bölgesinde Tamilsiz seçim’

Sri Lanka Tamil gerillalarını geçtiğimiz mayıs ayında yenilgiye uğrattığını açıkladıktan sonra 3 eyalette seçime gitti. Dün sabah erken saatlerde açıklanan sonuçlara göre iktidardaki koalisyon partisi...

Paylaş

Sri Lanka Tamil gerillalarını geçtiğimiz mayıs ayında yenilgiye uğrattığını açıkladıktan sonra 3 eyalette seçime gitti. Dün sabah erken saatlerde açıklanan sonuçlara göre iktidardaki koalisyon partisi iki eyalette seçimleri büyük farkla kazandı. Uzun yıllar Tamil gerillalarının kontrolünde bulunan iki kasabada seçimler 11 yıl sonra yapılabildi. Seçimlerin yapıldığı Uva ve Cafna eyaletlerini iktidardaki koalisyon kazanırken, gerillalardan temizlendiği iddia edilen Vavuniya’yı, Tamil partisi kazandı.
Bağımsız Adil ve Özgür Seçimler için Hakların Ajansı kurumundan yapılan açıklamaya göre, seçimlerin yapıldığı Uva eyaletinde katılım yüzde 55-60 oranında gerçekleşirken Vavuniya eyaletinde yüzde 50’de kaldı. 1990’da yaklaşık 100 bin Müslümanın göç etmek zorunda kaldığı adanın en kuzeyinde yer alan Cafna’da ise katılım sadece yüzde 25 oldu. Seçimlerin en ilginç yönü çatışmalardan sonra yaklaşık 300 bin Tamil’in yaşadığı geçici kamplarda sadece birkaç bin kişinin oy kullanması oldu.
Seçimlerin yapıldığı bölgede yaşayan Sri Lanka’lı Muhammed Cemal bu durunu, “Seçim, Tamillerin yaşadığı bölgede Tamil’siz yapıldı” şeklinde özetledi. Sri Lanka hükümeti seçimleri medyaya kapalı gerçekleştirdi.
(DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Hiroşima yetmedi Nagasaki vuruldu

SONRAKİ HABER

İngiliz askeri Afganistan’a demir attı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...