10 Ağustos 2009 00:00

İstanbul’dan Hakkari’ye selam

Hakkari Berçalan Yaylası’nın 0 noktasında barış için nöbet tutan kadınlara İstanbul’daki kadınlar da Taksim Tramvay durağında sabaha kadar nöbet tutarak destek verdi.

Paylaş

Hakkari Berçalan Yaylası’nın 0 noktasında barış için nöbet tutan kadınlara İstanbul’daki kadınlar da Taksim Tramvay durağında sabaha kadar nöbet tutarak destek verdi. Önceki akşam Taksim Tramvay Durağı’nda bir araya gelen kadınlar sabaha kadar barış için nöbetteydi. Akşam saat 19.30 da basın açıklamasıyla başlayan barış nöbeti ertesi sabah saat 09.00’a kadar devam etti
Kadınlar gece boyu halay çekti, türkü söyle ve barış taleplerini dile getirerek savaşın sona ermesini istedi.
KADINLARA DESTEK
Kadınlara çevredeki esnaf da çay ve simit ikram ederek destek verdi.
Kadınlar adına açıklamayı Sanatçı Zeynep Tanbay yaptı. 31 Mayıs’ta önce Diyarbakır’da ardından Ankara’da ‘Söyleyecek sözümüz, çözümü geliştirecek gücümüz var’ sloganıyla sürece müdahil olmak istediklerini belirten Tanbay “Sesimiz ve sözümüz operasyonların durması ve barış talebiyle Berçalan Yaylası’nda bir araya gelen kadın arkadaşlarımızla buluşacak” dedi.
Ardından söz alan Şair-Yazar Sennur Sezer “Biz o hiç yaşamadığımız barışı istiyoruz” dedi. Kürsüye çıkıp söz alan kadınlar da kendi dillerinde barış taleplerini haykırdılar. Barış nöbeti sabah 09.00’da Ayşegül Devecioğlu’nun açıklamasıyla sona erdi. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

ROJEV

SONRAKİ HABER

Diyarbakır Tigran’ı son yolculuğuna uğurlamaya hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...