10 Ağustos 2009 00:00

800 bin dolarlık lüks konutlar kapışıldı

Krizin yükünü halkın sırtına yıkan zenginler milyonluk villaları kelepir mal gibi alıyor. Halk ise işsiz ve bankaların pençesinde!

Paylaş

Muğla’nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Kadıkalesi Köyü sahilinde, 18 ayda tamamlanan ve 25 milyon dolara mal olan Gardens Of Babylon Butik Otel ve Residans’taki 124 lüks villa ve konuttan yüzde 95’inin satıldığı açıklandı.
Kadıkalesi Turizm İnşaat ve Yatırım İşletmeleri Ticaret A.Ş. tarafından 40 dönüm arazi üzerine kurulan Babil’in Asma Bahçeleri Gardens Of Babylon Butik Otel ve Rezidans, düzenlenen törenle tanıtıldı. Kokteyle, Muğla eski Valisi Cemil Serhatlı, Bodrum eski Kaymakamı Uğur Boran, İstanbul eski Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeciler Derneği (BODER) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Özyurt, TÜSİAD Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel, Gümüşlük Belediye Başkanı DP’li Mehmet Tire, Konacık Belediye Başkanı MHP’li Mehmet Tosun ve yaklaşık iki bin davetli katıldı.
25 MİLYON DOLARA MAL OLDU
2007 yılının kasım ayında inşaatına başlanan ve yaklaşık 25 milyon dolara mal olan proje kapsamında, 124 adet 85- 250 metrekare arasında rezidans ile king suitlerin bulunduğu tesiste ayrıca 7 yıldızlı 22 odalı butik otel inşa edildi. Tesiste, helikopter pisti, özel yat limanı, 650 kişilik konferans salonu, market, kuru temizleme mağazası, SPA, Türk hamamı, üç yüzme havuzu, çocuk havuzu mini aqua park, tenis, mini futbol, basketbol, plaj voleybolu, mini golf sahaları, anfi tiyatro, güneşlenme iskelesi, su sporları merkezi, 50 kişilik mini sinema ve dünya mutfaklarından 7 farklı restoranın bulunuyor., Dr. Ender Saraç yönetiminde 3 bin metrekarelik sağlık ve güzellik tesisi ve sağlıklı beslenmeye yönelik restoran, Emre Ergani işletmesindeki beach ve Yunan restoranı da yer alıyor. Villaların 300- 800 bin dolardan satışa sunulduğu belirtildi.
YÜZDE 120 PRİM YAPMIŞ
Kadıkalesi Turizm İnşaat ve Yatırım İşletmeleri Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır, kriz ortamında Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek şöyle dedi:
“18 ayda tamamladığımız projede 124 üniteden yüzde 95’ini kısa zamanda satmayı başardık. Şu ana kadar tatil veya yatırım amaçlı villa veya rezidans alanların mülkleri yüzde 120 oranında prim yaptı.”
Tanıtım gecesi, düzenlenen havai fişek gösterisi ile sona erdi. (MUĞLA)
Tuhaf bir Ülke
ÖNCEKİ HABER

Başkan sözünü tutsun

SONRAKİ HABER

İstanbul’un barajları yüzde 80 dolu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...