11 Ağustos 2009 00:00

Daum: Galibiyeti hak ettik

Süper Lig’de deplasmanda Denizlispor’u 2-0 mağlup eden Fenerbahçe’de teknik direktör Christoph Daum üst üste çok maç yaptıklarını ve seyahat ettiklerini...

Paylaş

Süper Lig’de deplasmanda Denizlispor’u 2-0 mağlup eden Fenerbahçe’de teknik direktör Christoph Daum üst üste çok maç yaptıklarını ve seyahat ettiklerini, buna rağmen sahada mutlak kazanmayı isteyen, mücadeleci bir Fenerbahçe olduğunu söyledi.
Müsabakada 1-0 öne geçtikten sonra çok net gol pozisyonları yakaladıklarını kaydeden Daum, ‘’Bu beni çok sevindirdi. Skoru 2-0 geç yapabildik ama her pozisyonun gol olacağı garantisi yok. Gol atmak için de saat geç olmuştu. Teknik direktörlük kariyerimde bir ilk yaşadım. Dün başlayan maç, bugün bitti. Denizli’den iyi bir hisle ayrılıyoruz. Denizli’ye sezonda başarılar diliyoruz. Beklediğimiz gibi zor rakip oldu Denizlispor. İkinci golü bulamadıkça, Denizlispor daha iyi olma şansı buldu. Ancak defansta iyi organize olan bir takım gördüm. Galibiyeti hak ederek ayrılıyoruz. Türkiye’de son oynadığım maç Denizli’deydi, başlangıç da burada oldu. Yepyeni bir Fenerbahçe gördük ve yaşıyoruz.’’ şeklinde konuştu.
Bir basın mensubunun Fenerbahçe’nin geçen sezon lider olmadığını ve bu sezon ilk haftayı lider tamamladığını hatırlatması üzerine Daum, ‘’Lider miyiz’’ diye sorduktan sonra ‘’Ben en son maçtan sonra lider olmak istiyorum. Ancak Fenerbahçe camiası adına seviniyorum. Camia ve futbolcular yeni Fenerbahçe modelini hissediyor. Buna yardım edebilirsek çok memnun olacağız, gurur duyacağız. Bir yandan net pozisyonları gole çeviremememiz belki iyi oldu. O zaman bazıları takımdan çok şey beklerdi. O yönden 2-0 iyi bir skor. Futbolcu ve camia için attığımız goller ve galibiyet bizim için önemliydi.’’ dedi.
ALTIN: İKİNCİ YARIDA HERŞEYİ YAPTIK
Denizlispor Teknik Direktörü Erhan Altın ise, ikinci yarı istedikleri futbolu oynadıklarını, ancak bunu sonuca yansıtamadıklarını belirtti.
Ligin ilk maçında Fenerbahçe gibi moral motivasyonu yüksek, güçlü bir takımla karşılaştıklarını ifade eden Altın, ‘’Puanla başlamak istiyorduk, olmadı. İlk devre istediklerimizi sahaya yansıtamadık. Tabi ki bunun nedeni var, baskı... Baskıyı atamadan, kendi hatamızdan bir gol yedik. Ancak ikinci yarı futbol adına ne gerekiyorsa yaptık. Maalesef, bahane olsun diye söylemiyorum ama yakaladığımız pozisyonlar vardı, değerlendiremedik. Bizim maçı kazanmak adına baskı kurduğumuz dakikalarda Fenerbahçe de pozisyonlar buldu. Bu takımdan ümitliyim, ikinci yarıdaki oyunumuzu sürdürürsek, ilerleyen haftalarda çok daha iyi işler yapacağımızı inanıyorum.’’ dedi.
Denizlispor kaptanı ve kalecisi Özden ise ilk yarı iyi oynamadıklarını ancak ikinci yarıda rakibe baskı kurduklarını belirterek, ‘’İkinci devre Fenerbahçe’yi hapsettik. O sırada elektrikler kesildi. Bu da motivasyonumuzu etkiledi. Puan alarak lige başlamak isterdik ama olmadı. Biz iyi bir ekibiz. İlerleyen haftalarda daha iyi işler yapacağız’’ diye konuştu. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Bursaspor iyi başladı

SONRAKİ HABER

Oğuz Tansel anısına Halkbilimi Ödülü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...