11 Ağustos 2009 00:00

İsrail, yine tünelleri vurdu

İsrail ordusu, dün sabaha karşı düzenlediği saldırıda Mısır-Gazze sınırındaki tünellerden birini vurdu. İki aylık “sessizliğin” ardından gerçekleşen saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

Paylaş

İsrail ordusu, dün sabaha karşı düzenlediği saldırıda Mısır-Gazze sınırındaki tünellerden birini vurdu. İki aylık “sessizliğin” ardından gerçekleşen saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. İsrail uçakları Gazze Şeridi’ndeki son hava saldırısını 18 Haziran’da düzenlemişti.
İsrail ordu sözcülüğü, operasyonun Gazze’den yapılan havan topu ve roket saldırılarına misilleme amacı taşıdığını açıkladı. Vurulan tünelin Gazze’ye silah ve mühimmat sokmak için kullanıldığı öne sürüldü. Filistinliler ise tünelden zorunlu ihtiyaç maddelerini geçirdiklerini savunuyor.
Gazze’deki bazı küçük gruplar, Hamas’ın engelleme girişimlerine rağmen zaman zaman İsrail’e roket saldırıları düzenliyor. Önceki gün Erez geçiş noktasına yöneltilen havan topları, sınırın Filistin bölgesine düşmüştü. Filistin kaynakları, İsrail’i sınıra yakın bölgelerdeki ekili arazilere zarar vermekle de suçluyor.
NETANYAHU İLE ABBAS GÖRÜŞECEK Mİ?
Bu arada, ABD, Rusya, Bileşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Birliği’nin (AB) oluşturduğu Ortadoğu Dörtlüsü’nün, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas arasında gelecek ay toplantı yapılmasını sağlamaya çalıştığı bildirildi.
İsrail’de yayımlanan Yedioth Ahranot gazetesi, Ortadoğu Dörtlüsü temsilcilerinin, BM Genel Kurulu’nun gelecek ay ki toplantıları sırasında, Netanyahu ile Abbas’ı bir araya getirmeyi planladığını yazdı. Haberde, İsrail’in bu girişimle ilgili tavrını henüz belirlemediği kaydedildi.
Görüşme olursa, bu Netanyahu’nun Başbakanlık görevini üstlendiğinden bu yana Abbas’la karşılıklı ilk görüşmesi olacak. İsrail ile Filistin yönetimi arasındaki barış görüşmeleri, İsrail ordusunun geçen ocak ayında Gazze Şeridi’ne saldırısı sırasında kesilmişti. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Milyonlarca Çinli tayfun kurbanı oldu

SONRAKİ HABER

Gözaltında neler yaşanıyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...