11 Ağustos 2009 00:00

Milyonlarca Çinli tayfun kurbanı oldu

Çin’de meydana gelen Morakot tayfunu, 7 milyon kişinin yaşamını alt üst etti. 1 milyon kişinin tayfun nedeniyle güvenli yerlere kaçmak zorunda kaldığı bildirildi.

Paylaş

Çin’de meydana gelen Morakot tayfunu, 7 milyon kişinin yaşamını alt üst etti. 1 milyon kişinin tayfun nedeniyle güvenli yerlere kaçmak zorunda kaldığı bildirildi.
Çin Uluslararası Radyosu’nun haberinde Morakot tayfununun önceki gün ülkenin güneydoğu sahilinde yer alan Fucien eyaletine bağlı Şiapu bölgesinde karaya çıktığı ve Fucien ile Zhejiang eyaletlerini vurduğu belirtildi. İlk belirlemelere göre yaklaşık 2 bin ev yıkıldı ve bir kişi öldü. Doğrudan maddi kaybın 2 milyar 600 milyon yuan (382.35 milyon ABD doları) olduğu açıklandı.
Morakot tayfunu nedeniyle Tayvan’da bir kişi ölmüş, en az 29 kişi de kaybolmuştu. Tayvan’ı vuran ve son 50 yılın en şiddetli tayfunu olarak kayıtlara geçen Morakot tayfunundan dolayı ulaşım aksamış, okullar ve işyerleri kapanmıştı. Tayvan’daki bir otelin, tayfun nedeniyle nehrin sularına kapılması çevrede korku dolu saatler yaşanmasına neden oldu. Tayfun nedeniyle yıkılacağı anlaşılan otel hemen boşaltıldı ve çevredekiler otelin sulara karışmasını korku ve endişeyle izledi. Kameralara takılan bu görüntü tayfunun şiddetini göstermeye yetiyordu.
Çin’in güneybatısındaki Çongçing şehrinde önceki gün meydana gelen Richter ölçeğine göre 4 büyüklüğündeki depremde ise 2 kişinin öldüğü, bir kişinin yaralandığı açıklandı. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Irak yine kan gölüne döndü

SONRAKİ HABER

İsrail, yine tünelleri vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...