11 Ağustos 2009 00:00

Kamu-Sen heyeti Meclis’te

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve beraberindeki heyet Meclis’te temaslarda bulunmaya başladı. Heyet bu kapsamda ilk olarak MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile görüştü.

Paylaş

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve beraberindeki heyet Meclis’te temaslarda bulunmaya başladı. Heyet bu kapsamda ilk olarak MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile görüştü. Burada konuşan Akyıldız, toplu görüşmenin 8’incisini yapmak üzere masaya oturacaklarını hatırlatarak, sendikanın yöneticileri ve 7 bini aşkın üye ile yaptıkları anket çalışması sonucunda ortaya çıkan beklentilerini, görüşmede gündeme getireceklerini söyledi. Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle ülke gerçeklerini gözardı etmeden makul taleplerle görüşmelere katılacaklarını anlatan Akyıldız, geçen yıl yapılan 23 maddelik sözleşmenin uygulamaya konulmayan grevli toplu iş görüşmeleri de dahil olmak üzere 15 maddesini, kamu çalışanlarının çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve ücretleri görüşme masasında gündeme getireceklerini kaydetti.
Krizin çözümüne yönelik alınan tedbirler içerisinde, kamu çalışanları, dar ve sabit gelirli, emekli ve işçilerin bulunmadığını ifade eden Bircan Akyıldız, “Krizin çözümü, teşhisin iyi yapılmasına bağlı. Krizin aşılması, talebin artırılmasıyla çözülecektir. Hükümet, talep artırıcı tedbir almamıştır. Kamu çalışanlarının ücretlerinin artırılmasında ekstra ücret yerine, bugüne kayıpların telefi edilmesini talep edeceğiz. Taleplerimiz ülke gerçeklerinden uzak olmayacak, makul ve mantık sınırını aşmayacaktır” diye konuştu.
Akyıldız, bazı bakanların, “krizin, her ayın 15’inde maaş alan memur ve işçiyi etkilemediği, enflasyonun düşmesi nedeniyle bu kesimin krizden avantaj sağladığına” ilişkin söylemlerinin bulunduğuna dikkati çekerek, “Bakanların bu açıklamaları, kamu çalışanlarını üzmektedir. Çalışanlara haksızlık etmektedirler. Siyasi iradeyi duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.


MEMURU EVE HAPSOLDU
Yaşanan kriz memuru yazın eve hapsetti. Memurların yüzde 71’i bu yaz tatilini evinde geçirmeyi tercih etti. HAKSEN’in 508 sendika üyesinin katılımı ile yaptığı araştırmada krizin etkileri ortaya çıktı. Araştırmaya katılan memurların yüzde 71’i bu yıl yaz tatilini evde geçireceğini ifade etti. Memurların yüzde 9’u memleketine gideceğini, yüzde 4’ü otelde geçireceğini, yüzde 3’ü yazlığı tercih edeceğini, yüzde 13’ü de tatilini başka şekilde geçireceğini belirtti. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

TOKİ işçilerine polis baskını

SONRAKİ HABER

EMEP Kent AŞ işçilerini ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...