11 Ağustos 2009 00:00

TOKİ işçilerine polis baskını

Kırklareli’nde Toplu Konut İdaresi (TOKİ)konutları inşaatında çalışan,1.5 yıldır ücretleri ödenmeyen 8 işçi işyerini işgal ettikleri iddiasıyla gözaltına alındı.

Paylaş

Kırklareli’nde Toplu Konut İdaresi (TOKİ)konutları inşaatında çalışan,
1.5 yıldır ücretleri ödenmeyen 8 işçi işyerini işgal ettikleri iddiasıyla gözaltına alındı.
456 konutlu TOKİ konutlarını yapan yüklenici firmanın iflasını açıklamasını ardından paralarını alamayan çok sayıda işçi kendi imkanları ile şantiyeyi terk etti. Bazıları ise para kazanmak için yakın çevredeki başka inşaatlarda çalışmaya başladı. Paraları olmadığı gerekçesi ile 8 işçi ise şantiyedeki yatakhanede kalmayı sürdürdü.
İhaleyi yeni alan yüklenici firmanın yetkilileri ise, işçilerin şantiyeyi işgal ettiklerini savunarak polise şikayette bulundu. Bunun üzerine Kofçaz yolundaki Kırklareli TOKİ konutlarına yaklaşık 70 polis sabah saat 06.15’de baskın yaptı. Çevik kuvet polisleri robocop kıyafetlerini giyinirken, bazı polisler ise yatakhaneye girerek işçileri uyandırdı ve işçiler gözaltına alındı.
Eylemi organize ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan işçiler, Şehit Hayrettin Yasin Polis Amirliği’nde sorguya alındı. Polis, TOKİ binalarında kalan diğer işçilerin eylem yapmamaları için çevrede geniş önlem aldı.
Karakol bahçesinde çay ve simitle kahvaltılarını yapan işçiler “Bizler İşgalci değiliz. Hakkımızı istiyoruz” dediler.
Öte yandan, Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde maaşlarını alamayan TOKİ işçileri, geçen hafta konutların çatısına çıkarak eylem yapmışlardı. (KIRKLARELİ)
ÖNCEKİ HABER

Nebioğlu mezarı başında anıldı

SONRAKİ HABER

Kamu-Sen heyeti Meclis’te

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...