11 Ağustos 2009 00:00

Büyükeceli halkı kararlı

Mersin Nükleer Karşıtı Platform tarafından Gülnar ilçesi Büyükeceli beldesinde nükleer santrale karşı miting düzenlendi. Sendika, siyasi parti, odalar ve yöre derneklerinin de katıldığı mitingde...

Paylaş

Mersin Nükleer Karşıtı Platform tarafından Gülnar ilçesi Büyükeceli beldesinde nükleer santrale karşı miting düzenlendi. Sendika, siyasi parti, odalar ve yöre derneklerinin de katıldığı mitingde, nükleer santral fikri bir kez daha protesto edildi. Bölge halkının da katıldığı mitingde, hükümetin nükleer santral fikrinden vazgeçmesi istendi.
TURİZME YATIRIM YAPILSIN
Bölgenin dünya üzerindeki en güzel koylardan olduğunu kaydeden Büyükeceli Belediye Başkanı Mehmet Kale, nükleer santral için yapılan yatırımların turizme yapılmasını istedi. Nükleer Karşıtı Platform Dönem Sözcüsü Sabahat Aslan da, nükleer santrallerin gereklilik olmadığını belirterek doğayla barışık enerji yöntemlerinin kullanılması gerektiğini ifade etti.
BELEDİYE BAŞKANI UMUT VERDİ
Büyükeceli Belediye Başkanı Mehmet Kale, beldelerinde hiçbir şekilde nükleer santral istemediklerini söyledi. Şimdiye kadar ki belediye başkanlarının nükleer santral yanlısı olduğu bölgede, belediye başkanının açık tavrı nükleer santral karşıtlarını umutlandırdı. Belediye Başkanı Kale, nükleer santral için yapılan yatırımın turizme yapılmasını istedi. Kale, AKP Hükümeti’nin burada yaşayan insanları görmezden geldiğini söyledi. “Biz yaşam hakkımızı AKP’nin kirli ellerinden almıyoruz” diyen Kale, bölge halkıyla birlikte burada nükleer santral yapılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.
ABD’nin Japonya’nın Nagazaki kentine atom bombası atmasının yıldönümünde nükleer santrallere karşı çıktıklarını belirten NKP Dönem Sözcüsü Sabahat Aslan, yaşanılabilir bir dünya için herkesin mücadele vermesi gerektiğini belirtti.
PAZARLIK KONUSU OLDU
Aslan, Mersin’in nükleer santral ihalesiyle uluslararası alanda pazarlık haline geldiğini söyleyerek AKP’yi protesto ettiklerini söyledi.
Mitingde nükleer santral için yürütülen mücadelelere katılırken 3 yıl önce Karadeniz’de boğularak ölen 3 genç de anıldı. Konserlerin de gerçekleştiği miting, halaylarla son buldu.
Miting öncesindeki 3 gün boyunca ise nükleer karşıtı bir kamp düzenlendi. Kampta, yöre halkı ve çocuklara yönelik çevreci tiyatrolar sergilendi. Bölgedeki köy ve ilçelerde nükleer santralin tehlikeleriyle ilgili bildiriler dağıtıldı.


BAKAN VAZGEÇMİYOR
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, nükleer santral ihalesine ilişkin çalışmaların sürdüğünü açıkladı. ‘‘Ağustos ayında önemli bir kısmını bitirmiş olmamız lazım’’ diyen Yıldız, ülkenin menfaat ve çıkarları doğrultusunda hareket edildiğini bildirdi.
TPAO’da basın toplantısı düzenleyen Yıldız, nükleer santral ihalesine ilişkin süreci değerlendirdi. İhale sürecinin sürdüğünü belirten Yıldız, Rusya ile yapılan görüşmelerde Türkiye’nin fiyat beklentisi olduğunun karşı tarafa iletildiğini aktardı. Yıldız, konuşmasında; ‘‘Bu konuda makul bir noktada birleşilirse bu iş olur.’’ diye konuştu.
(Mersin/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Kozak altından da değerli

SONRAKİ HABER

Sosyal Devlete bak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa