12 Ağustos 2009 00:00

DOKUZ ONBEŞ

Liglerin başlamasının ardından ekranları kasıp kavuran futbol programları da ekranlardaki yerlerini almaya başladı. Televizyon kanalları yenilenmiş futbol programlarıyla izleyici karşısına çıkarken...

Paylaş

Liglerin başlamasının ardından ekranları kasıp kavuran futbol programları da ekranlardaki yerlerini almaya başladı. Televizyon kanalları yenilenmiş futbol programlarıyla izleyici karşısına çıkarken ekranlarda doyasıya bir reyting rekabeti vardı. Kimi programlar yola aynı kanalda ve aynı isimlerle devam ederken kimileri ise yeni sezonda yenilenen halleriyle ekrandaydılar.
***
NTV’de yayınlanan ‘yüzde 100 Futbol’ alışa gelmiş Rıdvan Dilmen yorumlarıyla ekrandaydı. Üstelik daha ilk hafta olmasına rağmen görünen o ki yapım bu sene de adından oldukça söz ettirecek. Yalnız programda maçların grafik yorumları bu sene oldukça izleyicinin kafasını karıştıracak gibi. Çünkü Rıdvan Dilmen’in harıl harıl yorum yaptığı sırada Güntekin Onay’ın “Hocam hadi tahtada anlatalım” demesi okullardaki tahtaya sözlü için kalkan öğrencinin halini çağrıştırıyor.
***
Tv 8’de yıllardır izlemeye alıştığımız ‘Ve Gool’ bu sene ekrana veda etmiş. Göktuğ Sevinçli yönetimindeki Ve Gool başka bir kanalda karşımıza çıkar mı bilinmez ama onun yerine ekrana gelen Futbol Saati Ve Gool’ü aratacak cinsten. Kanal yetkilileri bunu düşünerek Pazartesi akşamları da ekrana yılların eskitemediği ‘Bizim Stadyum’u ekrana getirseler de o da eskiyi aratacak cinstendi.
***
Sezona futbol programlarına yaptığı atılımlarla iddialı giren Fox Tv hem Pazar hem de Pazartesi akşamları futbol izleyicisini ekrana kilitlemek hedefinde. Pazar gecesi ekrana gelen ‘Fox Futbol Pazarı’ bu hafta oldukça kalabalık bir ekiple ekrana geldi. Şafak Sezer’in yaptığı yorumlar zaman zaman izleyiciyi bezdirse de yapımın sunucusu Ayşin Zeren de bir o kadar futbol konusunda iddialıydı. Fox TV futbol programlarındaki ekranda “Mutlak bir bayan sunucu, bayan yorumcu olsun” çabasıyla diğer kanallara göre farklı bir konseptle yola çıkmış. Ama sanırız geçen sene Uğur Meleke için söylediğimiz “Bu adamın orada ne işi var?” düşüncesini bu sene de Bülent Korkmaz için söyleyeceğiz.
***
Ekranın vazgeçilmezi!, ekranın olmazsa olmazı!, gündem yaratan konu ve konuklarıya ekrana gelen ‘Telegol’ bu sene de tam kadro karşımızdaydı. Ahmet Çakar’ın gittikçe azalan saçları, Serhat Ulueren’in akıl almaz soruları ve Sinan Engin’in sert yorumları bu sene de sabahlara kadar bizleri ekrana kilitleyecek!
REFİK SILA GÜVENÇ
ÖNCEKİ HABER

ES-ES başlıyor

SONRAKİ HABER

zama zingo

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa