12 Ağustos 2009 00:00

FİSKOBİRLİK mağdurları imza toplayacak

Tüm Köy-Sen Ordu Şubesi üreticilerin FİSKOBİRLİK’ten alacaklarına karşılık olarak Şekerbank’tan çektikleri krediler nedeniyle yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi çağrısı yaptı.

Paylaş

Tüm Köy-Sen Ordu Şubesi üreticilerin FİSKOBİRLİK’ten alacaklarına karşılık olarak Şekerbank’tan çektikleri krediler nedeniyle yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi çağrısı yaptı. Üreticilerin katılımı ile FİSKOBİRLİK Ordu Şubesi önünde yapılan basın açıklamasında Sendikanın Ordu Şubesi Örgütlenme ve Eğitim Sorumlusu Zekai Sağra şunları söyledi: “Birlik yönetimine ve banka ile protokol yapan eski yöneticilere sesleniyoruz. Bu çığlığı duyun! Üreticilerin bankadan aldığı bu kredileri birliğin ödeyeceğini söylemiştiniz. Sorumluluğunuz bitmedi. Bu ödemeyi nasıl yapacaktınız? Hükümet ne işe yarar, halkın sıkıntılarına çözüm bulmak siyasi iradenin görevi değil mi? Şekerbank mağduriyeti yeni sorunlar yaratıyor. Üreticiler bankadan FKB’den alacaklarının yüzde otuzu kadar kredi çekti. Fakat uygulanan faiz ve gönderilen yazıdan sonra uygulanacak faizlerle borçlar çoğalıyor. Üreticiler alacaklarının yüzde otuzu karşılığı kredi çekti. Bu nedenle faiz borçlarını üreticinin alacağından düşmeyi aklınıza bile getirmeyin. Yetkililerden bankaya olan borcun ne zaman ve nasıl ödeneceği konusunda yanıt bekliyoruz. Çarşamba günü saat 10.00’da PTT karşısında Cumhuriyet Meydanı’ndaki havuz önünde yeniden toplanıp epkimizi dile getireceğiz.”
Açıklamanın ardından neler yapmaları gerektiği üzerine değerlendirme yaptı. Değerlendirme sonunda Çarşamba günü pazar yerinde yapacakları basın açıklaması ile FKB yönetimine ulaştırmak üzere imza toplanmasına karar verildi. Ayrıca üreticiler bu eylem ve etkinliğin diğer illerde de yapılmasını ve bunların birleştirilmesi konusunda da karar aldılar. (Ordu/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Devler liginde gerçekler

SONRAKİ HABER

BASIN TURU

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...