12 Ağustos 2009 00:00

Belediye kadınların taleplerine kapalı

Seçimler öncesinde aslında halktan aldığı paraları sanki kendi parasıymış gibi ulufe dağıtır gibi dağıtan AKP Hükümeti ve AKP’li belediyeler, ekonomik sorunlarının çözülmesini talep edenlere kapılarını kapatıyor.

Paylaş

Seçimler öncesinde aslında halktan aldığı paraları sanki kendi parasıymış gibi ulufe dağıtır gibi dağıtan AKP Hükümeti ve AKP’li belediyeler, ekonomik sorunlarının çözülmesini talep edenlere kapılarını kapatıyor.
Geçtiğimiz hafta ‘AKP’nin yardımı kime gidiyor’ başlığıyla sürmanşetten duyurduğumuz habere konu olan Tuzla İçmeler Mahallesinden kadınlar dün Tuzla Belediyesi önündeydi. Ancak beklenen oldu ve Belediye yetkilileri muhatabın kendileri olmadığı iddiasıyla kadınların sorunlarıyla ilgilenmediler bile.
BELEDİYE YARDIM YAPMIYORMUŞ!
Tersane işçilerinin yoğunlukta oturduğu Tuzla İçmeler Mahallesi’nde kadınlar kendileri ve eşleri için iş talebiyle Tuzla Belediyesi’ne yürüdüler. Belediyeni halkla ilişkiler sorumlusuyla görüşebilen kadınlar taleplerini karşılanmasının mümkün olmadığı yanıtını aldılar. Halkla ilişkiler sorumlusu kadınların Belediyenin Özel Kalem Müdürüne yönlendirdi. Müdürle görüşen kadınlar, ısrarla belediye başkanıyla görüşme talep etti ancak bakanın halkla Perşembe günü görüştüğü söylenerek geri çevrildiler.
Müdürün belediyenin yardım işlerine bakmadığını söylemesine tepki gösteren kadınlar taleplerinde ısrarlı olacaklarını söyleyerek belediye binasından ayrıldı.
TALEPLERİ KABUL EDİLENE KADAR...
Belediyeye yürüyen kadınlardan Zarife Bayar eşinin tersane işçisi olduğunu ancak 1 hafta önce işten atıldığın söyledi. İşten atmaya krizin gerekçe gösterildiğini belirten Bayar, krizin yükünü artık kaldıramadığını ve bunalımda olduğunu kaydetti. Kiracı olan Bayar yıllardır tersanede çalıştığı halde eşinin sigortasının bile doğru dürüst yatırılmadığını ve para alamadığını ifade etti. Bu yüzden her yıl takdirname alan kızını okuldan almayı bile düşündüğünü anlatan Bayar, yardım taleplerinin hep reddedildiğini dile getirdi. Bayar talepleri kabul edilinceye kadar gereken bütün yerlere başvuruda bulunacaklarını sözlerine ekledi.


TUZLALI KADINLARIN TALEPLERİ NELER?
Sadece yakınmanın yeterli olmadığı düşüncesiyle günlerdir kapı kapı dolaşarak çalışan kadınlar dün Tuzla Belediyesinin önündeydi.
Kriz nedeniyle patronlara milyonlarca lira kaynak aktarıldığını söyleyen İçmelerli kadınlar, krizden asıl etkilenenin kendileri olduğunu kaydettiler. Buna rağmen açıklanan paketlerde emeğiyle geçinen milyonlarca insan gibi kendilerinin de dikkate alınmadığını belirten kadınların talepleri şöyle:
*Kendileri ve eşleri için iş,
*Meslek edindirme kursları,
*Elektrik, su doğalgaz gibi faturaların belediye tarafından ödenmesi ya da bu hizmetlerin ücretsiz olması,
*Eğitim giderlerinin karşılanması.
(İstanbul/EVRENSEL)
Adile Doğan
ÖNCEKİ HABER

Çocuk tutuklama sorunu çözüldü mü şimdi?

SONRAKİ HABER

Kentsel dönüşüm Dikmenliyi mağdur etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...