12 Ağustos 2009 00:00

Çocuk tutuklama sorunu çözüldü mü şimdi?

‘Yoğun program’ gerekçesiyle siyasilerin gündemine giremeyen tutuklu çocuklar için ‘açılım’ yapılıyor. Ancak bu değişiklik yalnızca, çocukların Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemelerinde...

Paylaş

‘Yoğun program’ gerekçesiyle siyasilerin gündemine giremeyen tutuklu çocuklar için ‘açılım’ yapılıyor. Ancak bu değişiklik yalnızca, çocukların Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemelerinde (eski DGM) yargılanmasını değiştirecek, Çocuk Ağır Ceza Mahkemelerinde yargılanacak. Çocukların taş atmalarını sağlayan koşullar değiştirilmeyecek.
Meclis Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu bünyesindeki Çocukları İzleme Komitesi tarafından hazırlanan rapor, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e sunuldu. Bakanlık bünyesinde sürdürülen çalışmada, çoğu okuyan ve meslek sahibi olmak için çalışan çocukların, ‘PKK’nin kucağına düşmesinler diye’ meslek kurslarına gönderilmesi öngörülüyor.
Gül’le görüşmek isteyen Çocuklar İçin Adalet Çağırıcıları’nın randevu talebi Cumhurbaşkanı’nın yoğun programı nedeniyle 2 Ağustos’ta reddedilmişti. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı’na gönderilen mektupta yapılan kısmi düzenlemeler yerine sorunu köklü çözecek adımlar atılması istendi. Sorunu yaratan yasal düzenlemelerin ortadan kaldırılmadığı müddetçe yarın başka çocukların da mağdur edilmesinin söz konusu olabileceğinin de yer verildiği mektupta, bugün sayıları 3 bine yakın olduğu tahmin edilen çocukların hukuki sorunlarının bir an önce çözülmesi talebi dile getirildi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Öldüren yoksulluk kuyruğu

SONRAKİ HABER

Belediye kadınların taleplerine kapalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...