12 Ağustos 2009 00:00

Öldüren yoksulluk kuyruğu

Bir gözü görmeyen Mehmet Yıldız, Şanlıurfa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın ramazan öncesi ihtiyaç sahibi ailelere yaptığı 150 liralık yardımları almak için kuyruğa girdi.

Paylaş

Bir gözü görmeyen Mehmet Yıldız, Şanlıurfa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın ramazan öncesi ihtiyaç sahibi ailelere yaptığı 150 liralık yardımları almak için kuyruğa girdi. Kadri Erdoğan Caddesi üzerindeki Vakıfbank Şubesi’nde 40 derece sıcakta yapılan dağıtım kuyrukta bekleyenlere zor anlar yaşattı.
Mehmet Yıldız da sabah erken saatlerde 150 liralık yardımı almak için bankaya gelenlerdendi. Yoğun kalabalıkta kuyruğa giren ve 40 derece sıcakta bekleyen Yıldız, saat 10.00 sıralarında aniden yere yığıldı. Kalp krizi geçirdiği anlaşılan ve çağrılan ambulans ile Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürülen Yıldız, burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Üzerinden sadece nüfus cüzdanı çıkan Yıldız’ın cenazesi otopsi için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.
BAYILANLAR OLDU
Yıldız’ın ölümünün ardından aşırı sıcak nedeniyle baygınlık geçiren bazı kadınlar da ambulanslarla hastanelere götürülerek tedavi edildi. Yaşananlara rağmen kuyrukta beklemeye devam eden ihtiyaç sahiplerinin tepkisi üzerine banka görevlileri, yardımı vezne yerine otopark girişinde dağıttı. Kadınların soldan, erkeklerin sağdan alındığı otopark girişinde de yardım almak isteyenler arasında zaman zaman tartışma ve izdiham yaşandı. Banka görevlileri bunun üzerine polisten yardım istedi.
150 LİRALIK İŞKENCE
Kuyrukta çektikleri eziyete isyan eden bir çok kişi, “Ramazan öncesi 150 liralık yardım işkenceye döndü. 150 lira için neden bu kadar rencide ediliyoruz. Aşırı sıcak nedeniyle bir kişi öldü, birçok kişi bayıldı ama değişen bir şey olmadı” diye tepki gösterdi.
Gazeteciler görüntü alırken yüzlerini saklayan kadınlar, “Yeteri kadar rezil olduk, işkenceye dönüşen dağıtıma çözüm bulunsun” dedi. (ŞANLIURFA)
ÖNCEKİ HABER

Seferihisar’da 700 hektar orman kül oldu

SONRAKİ HABER

Çocuk tutuklama sorunu çözüldü mü şimdi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...