12 Ağustos 2009 00:00

Artık bıçak kemiğe dayandı

Türkiye, yüz binlerle öğretmen açığına rağmen en az iki katı oranda öğretmeninin işsiz olduğu bir ülke. Bu duruma isyan eden öğretmenler, bir araya gelerek çözüm yolları bulmaya çalışıyor.

Paylaş

Türkiye, yüz binlerle öğretmen açığına rağmen en az iki katı oranda öğretmeninin işsiz olduğu bir ülke. Bu duruma isyan eden öğretmenler, bir araya gelerek çözüm yolları bulmaya çalışıyor.
Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) mağduru öğretmenler Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu olarak Eğitim Sen’in de desteğiyle sorunlarına çözüm arıyor. Mersin’de Taşbina önünde bir araya gelen işsiz öğretmenler, yaptıkları oturma eylemiyle çalışma haklarını istedi. Alkış ve sloganlarla taleplerini dile getiren öğretmenler, ‘Bıçağın kemiğe dayandığını’ belirtti.
‘ANANI DA AL KPSS’YE GİR’
Öğretmenler adına konuşan Nuray Koç, KPSS’nin kaldırılması gerektiğini söyledi. Öğretmen açığının sürekli arttığına dikkat çeken Koç, ‘Hükümetin eğitim politikasındaki çarpıklıklar nedeniyle binlerce üniversite mezunu gencin mağdur olduğunu’ belirtti. Koç, “Yaklaşık 250 bin öğretmen KPSS'ye girmiş olmasına rağmen her yıl olduğu gibi bu yıl da 30 bine yakın öğretmen alınması bekleniyor. Peki geride kalan öğretmenler ne yapacak” dedi.
Ücretli öğretmenlik ve KPSS'nin koşulsuz olarak kaldırılması gerektiğini yineleyen Koç, şeffaf, güvenilir bir atama sistemi oluşturulmasını istediklerini söyledi. Öğretmenlerin eylemine çok sayıda kurum ve aileleri destek verdi.
Eylemde, “Diplomalı işsizliğe hayır, Bastonla atanmak istemiyorum, Ananı da al KPSS’ye gir, Haydi öğretmenler okula kampanyası istiyoruz ve mezar taşıma atanması yapılmadan öldü yazın” yazılı dövizler dikkat çekti. (Mersin/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Kamu emekçilerinin talepleri ortak, mücadelesi de birleştirilmelidir

SONRAKİ HABER

Seferihisar’da 700 hektar orman kül oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...