13 Ağustos 2009 00:00

Favoriler Elvan’dan çekiniyor

12. Dünya Atletizm Şampiyonası’nda, Türkiye’nin yine en büyük madalya umudu olarak piste çıkacak rekortmen atlet Elvan Abeylegesse, madalya arayacağı bayanlar 5 bin ve 10 bin metrelerin mutlak favorisi olarak...

Paylaş

12. Dünya Atletizm Şampiyonası’nda, Türkiye’nin yine en büyük madalya umudu olarak piste çıkacak rekortmen atlet Elvan Abeylegesse, madalya arayacağı bayanlar 5 bin ve 10 bin metrelerin mutlak favorisi olarak kabul edilen Etiyopyalı sporcuları zorlayacak atletlerin başında gösteriliyor.
15-23 Ağustos tarihleri arasında Almanya’nın başkenti Berlin’de yapılacak şampiyona öncesi, değerlendirmelerde bulunan uluslararası atletizm otoriteleri, özellikle bayanlar 5 bin ve 10 bin metrelerde Etiyopya’nın üstünlüğünden bahsederken, dünya ve olimpiyat gümüş madalyalı Etiyopya asıllı Türk atlet Elvan Abeylegesse’nin kesinlikle gözden kaçırılmaması gerektiğini ifade ediyorlar.
5 BİN METRE
Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği’nin (IAAF) resmi internet sitesinde yer alan şampiyona değerlendirmelerinde, 5 bin metrede Etiyopya’nın, dünya ve olimpiyat şampiyonu Tirunesh Dibaba, bir diğer şampiyon atlet Meseret Defar ve 10 bin metre rekortmeni Meselech Melkamu ile Berlin’de adeta bir güç gösterisinde bulunacağı vurgulanırken, bu mesafede ihmal edilmemesi gereken en önemli atletlerden birinin de Kenyalı sporcuların yanı sıra 5 bin metrenin eski dünya rekortmeni Türk atlet Abeylegesse olduğuna vurgu yapılıyor.
Yorumlarda, sezonda bu mesafede sadece bir yarış koşmasına karşın, mayıs ayında Castellon’da 15.30.47 ile birinci olduğu hatırlatılan Abeylegesse’nin, 2008 Pekin Olimpiyatları’ndaki gümüş madalyası ve 2007’de Osaka’da yapılan son dünya şampiyonasındaki beşinciliği vurgulanıyor.
10 BİN METRE
Berlin’de, bayanlar 10 bin metrede altın madalya mücadelesinin de yine Etiyopyalı rekortmenler Dibaba ve Defar arasında olacağı yorumlarda yer alırken, bu mesafeyi 30 dakikanın altında koşmayı başaran bir diğer Etiyopyalı Meselech Melkamu’nun güçlü performansı, genç atletin adını ön plana çıkarıyor.
Koşması halinde bir diğer Etiyopyalı Wude Ayalew’in de ilk 3 dereceyi zorlayacağına vurgu yapılan bu mesafede, Kenyalı atletler Linet Masai ve Tegla Loroupe’dan da bahseden yorumcular, milli atlet Abeylegesse’nin her zamanki gibi yine iddialı olduğu noktasında birleşiyor. Bu mesafenin 29.56.34’lük derecesiyle son olimpiyat gümüş madalyalı atleti olan Abeylegesse’nin, Berlin’de yine dikkat edilmesi gereken bir sporcu olduğuna dikkat çekiliyor.
DİBABA ÇEKİLEBİLİR
Öte yandan, her iki mesafenin de en önemli favorisi olan Dibaba’nın Almanya’ya gitmesine karşın, sakatlığının bulunması ve şampiyonada koşamama ihtimali, milli atlet Abeylegesse’nin madalya şansını daha da artırıyor.
Etiyopyalı yetkililer, Dibaba’nın tedavisine devam edildiğini ve koşup koşmayacağına henüz karar verilmediğini açıkladı.
SON HAZIRLIKLAR ETİYOPYA’DA
Milli atlet Elvan Abeylegesse, dünya şampiyonası öncesi son hazırlıklarını, Etiyopya’daki yükseklik antrenmanlarıyla tamamladı.
Milli atlet, son idmanlarında yine en iyi zamanlarını yapmayı başararak hedefinin bir kez daha madalya olduğu müjdesini verdi. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Trabzonspor’un hedefleri büyük

SONRAKİ HABER

Milliler, Gameon Turnuvası’nda mücadele edecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa