13 Ağustos 2009 00:00

‘Terör hazırlığında MİT’in parmağı var’

Eylül 2007’de Almanya’daki ABD üslerine saldırı planladıkları gerekçesiyle gözaltına alınarak yargılanan Sauerland Grubu üyeleri, itiraflara devam ettiler.

Paylaş

Eylül 2007’de Almanya’daki ABD üslerine saldırı planladıkları gerekçesiyle gözaltına alınarak yargılanan Sauerland Grubu üyeleri, itiraflara devam ettiler.
Grubun lideri ve davanın bir numaralı sanığı Alman Fritz Gelowicz, dün verdiği ifadede kendilerine patlayıcı madde temin eden Mevlüt K.’nın MİT ile bağlantı içerisinde olduğunu bildiğini söyledi. K.’nin bizden aldığı bilgileri MİT’e verdiğini ve kendisiyle arkadaşlarını ihbar ettiğini ifade eden Gelowicz, “Ben onun bizim tarafımızda olduğuna inanmıştım” dedi. Gelowicz, savcıların Mevlüt K.’nın ikili oynayıp oynamadığı yönündeki sorularını ise “Bilmiyorum” diye yanıtladı. Gelowicz, grubun istihbarat örgütleri tarafından yönlendirildiği yönündeki savcıların sorularını ise “Hayır kimse yönlendirmedi” diye cevapladı.
Federal Savcılık, saldırının arkasında olduğu dile getirilen MİT ajanı Mevlüt K. hakkında tutuklama kararı çıkarıp çıkarmayacağını kararlaştırmak için incelemelerini sürdürüyor.
‘CIA, ATİLLA SELEK’İ KAÇIRACAKTI’
Gelowicz, verdiği ifadede, grubun MİT ve CIA ile bağlantılı olduğunu ilk kez açıklayan Atilla Selek’in de CIA tarafından kaçırılmak istendiğini söyledi. Gelowicz, Selek’i Ulm Emniyet Müdürlüğü’nün arka kapısında kaçırmak için CIA tarafından plan yapıldığını ancak bunun gerçekleşemediğini ifade etti. Gelowicz, CIA tarafından kaçırılan Haled el Masri olayının kendisinin Amerikalılara savaş açmasında önemli rol oynadığını da sözlerine ekledi.
Davanın iki numaralı ismi olan Adem Yılmaz ise verdiği ifadede, Gelowicz’in söylediklerinin tümünün doğru olduğunu onayladı. Eylemin asıl olarak kendileri tarafından planlandığını, diğer sanıklar Atilla Selek ile Daniel Schneider’in ise yardımcı ancak rollerinin düşük olduğunu ifade etti.
MİT ve CIA’nın grubu nasıl yönlendirdiği, Mevlüt K.’nin işin neresinde olduğu yönündeki sorular açısından Selek’in vereceği ifade önemli. (Köln/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

700 köylü ölümden döndü

SONRAKİ HABER

Büyükelçi, Erdoğan’ı yalanladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...