13 Ağustos 2009 00:00

Baz istasyonu ölüm saçıyor

Okmeydanı, Örnektepe Mahallesi’nde kurulu olan baz istasyonu zehir saçıyor. Akyol Apartmanı’nda kurulu olan istasyon mahallede kanser hastalığının artmasına neden oldu.

Paylaş

Okmeydanı, Örnektepe Mahallesi’nde kurulu olan baz istasyonu zehir saçıyor. Akyol Apartmanı’nda kurulu olan istasyon mahallede kanser hastalığının artmasına neden oldu. İstasyonun apartmanına kurulmasını kabul eden Apartman Sahibi Hüseyin Akyol ise, 1 yıl içerisinde kanserden yaşamını yitirdi.
Bir yıl içinde Akyol ile birlikte 8 kişi kanserden hayatını kaybetti. Mahalleli de, önceki gün ellerindeki balyoz ile çatıya çıkıp istasyonu kırdı.
‘NEFES ALAMIYORUZ’
Turkcell’in ölen kardeşi Hüseyin Akyol ile 5 yıllık sözleşme imzaladığını ancak istasyonun zararlarından söz edilmediğini dile getiren ağabey Hasan Akyol, mahallede rahat nefes alamadıklarını söyledi. “İstasyon kurulduktan bir yıl sonra kardeşim mide kanserinden öldü” diyen Akyol, torunlarını korkudan dışarı çıkartamıyor. Turkcell’in istasyonun kaldırılması durumunda tazminat talep ettiğine dikkat çeken Akyol, zehir saçan istasyonu mahallede istemediklerini söyledi. Akyol, baz istasyonunun kurulduğu zamandan bu yana mahallede hastalıkların arttığını iddia etti.
Ölen Hüseyin Akyol’un annesi ise oğlunun fotoğrafını bize gösterip, “Keşke çocuğum ölmeden bu istasyonu kırsalardı” diye konuşuyor.
Evi baz istasyonuna yakın olan mahalle halkı her gün doktora gitmek zorunda kalıyor. Mahalleli, doktora gittiklerinde, “Sizin oturduğunuz bölgede radyasyon var. Bundan dolayı hastalıklar artıyor” denildiğini de anlattılar. Kiminin göz tansiyonu, kiminin kalp hastalığı var.
Mahalleli, çocuklarını balkona çıkartmaya korkuyor.
PARA CANDAN TATLI!
Cemile Tepe ise, çocuklarının sürekli hasta olduğunu söyleyerek, “Yine de istasyonu kaldırmıyorlar. Para candan tatlı demek” diye isyan ediyor.
Hasan Baba adlı bir vatandaş ise 2 yıl içinde iki abisini kaybetti. Öncesinde herhangi bir hastalığının bulunmadığını ifade eden Baba, mahallelerinde çok sayıda baz istasyonunun gizli bir şekilde kurulduğunu iddia etti. İstasyonun kaldırılmasını isteyen halk, çareyi önceki gün balyozlarla istasyonu kırmakta buldu.
Yeşim Özdemir
ÖNCEKİ HABER

ÖZGÜRLÜKLER

SONRAKİ HABER

Bütün sıkıntılar işçiyi mi buluyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...