14 Ağustos 2009 00:00

‘Foto muhabiri’ Ara Güler 81 yaşına girdi

Nezih Tavlaş’ın Ara Güler’in hayatını anlatan “Foto Muhabiri” adlı kitabı Fotografevi tarafından yayınlandı.

Paylaş

Nezih Tavlaş’ın Ara Güler’in hayatını anlatan “Foto Muhabiri” adlı kitabı Fotografevi tarafından yayınlandı.
Kitabın tanıtımı, Ara Güler’in 81. yaş günü 15 Ağustos 2009 Cumartesi saat 16’da İstanbul’da Fotoğrafevi’nde Büyük Usta’nın da katılımıyla yapılacak.
Nezih Tavlaş’ın, fotoğrafın efsane ismi Ara Güler’in hayatını anlatan bu kitabında sayfalar akarken alttan da Türkiye’nin 80 yıllık tarihi geçiyor. Kitap, savaşlar, darbeler, medeniyetler, facialar ve dünyanın kaderini değiştiren insanlar ardında koşuşan Ara Güler’in yaşam boyu karşılaştığı inanılması güç öyküleri akıcı bir üslupla sunuyor.
Ara Güler’in her zaman doğru yer ve doğru zamanda olabilmek için nasıl çalışıp didindiğinin ve nasıl bir bedel ödediğinin de tanığı bu sayfalar.
Dünya üzerinde fotoğraftaki gerçeklik akımının temsilcileri Alfred Stieglitz, Ansel Adams, Edward Weston, Henri Cartier Bresson ve Paul Strand’ın ardından Türkiye topraklarında yetişen Ara Güler büyük yankı uyandıran foto-röportajlarında, objektifinin odağına hep insanı oturttu. Ama insanı var olduğu gerçeklikten koparmadan aynı oranda da estetik bir biçimde fotoğraflayarak bu efsane isimlerin arasında hak ettiği yeri aldı. Kitabın her sayfasında, Ara Usta’nın hayata bakışındaki humor duygusu hissediliyor. Onun unutulmaz karelerinin de aslında hiçbir şekilde şans veya rastlantıyla oluşmadığı görülecek.
Ara Güler’in doğduğu günden bugüne kadar tanık olduğu olayları kronolojik bir sırayla anlatan 343 sayfalık “Foto Muhabiri” adlı kitabın sonunda Büyük Usta ile yapılan bir söyleşi ve aile albümünden fotoğraflar yer alıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

LİMAN ARKASI

SONRAKİ HABER

Annelerimizin Woodstock’ını40 yıl sonra hatırlamak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...