14 Ağustos 2009 00:00

LİMAN ARKASI

Sanatsal çalışmalar yapan bazı arkadaşlarla, çocukların katılacağı uzun erimli atölye çalışmaları düzenlemeyi düşünürüz hep. Bu yaz, düşüncemizi gerçekleştirmek için büyük bir adım attığımıza inanıyorum.

Paylaş

Sanatsal çalışmalar yapan bazı arkadaşlarla, çocukların katılacağı uzun erimli atölye çalışmaları düzenlemeyi düşünürüz hep. Bu yaz, düşüncemizi gerçekleştirmek için büyük bir adım attığımıza inanıyorum. Çünkü, İsveç Başkonsolosluğu’nun Zonguldak Kültür ve Sanat Vakfı (ZOKEV) organizasyonu ile 10 - 16 ağustos tarihinde AKM sergi salonunda düzenlediği çalışma, kentte yeni heyecan kıpırtıları yaratmaya devam ediyor. “Çocuk Sanat Atölyesi”ne katılacak çocuklara eğitmenlik yapacak olan yetişkinler, bu proje kapsamında yaptıkları çalışmaların yaygınlaşması için “Ne yapabiliriz?” diye, uzun erimli düşünceye ortak oluyorlar. Bu düşüncenin daha da yaygınlaşması; katılımcı çocuklarla gerçekleşecek.
Atölye salonundaki panoya “Bu yaz okuduğum kitaplardan daha çok bu çalışmada öğrendim” diye, yazmış bir eğitmen arkadaş. “İyi ki geldiniz ve bizimle berabersiniz. Sizi çok seviyoruz Sonja hanım” diye, Proje Lideri Sonja Tanrısever’e teşekkür edenler çoğunlukta. Elinde yoğurduğu oyun hamuru ile küçük heykel çalışması yaparken yaşadığı duygu yoğunluğunu, kendisine bu olanağı sağlayan lidere teşekkür ederek belirtiyor katılımcılar. Öğrendikleri veya geliştirdikleri resim, dokuma, baskı çalışmalarını onlar da çocuklarla tekrarlayacak ve teşekkür almayı hak edecekler.
Koliler dolusu boya, kağıt, ahşap malzemeler gün boyu katılımcıların ellerinde şekillenerek salonun arka bölümüne yerleştiriliyor. Çocukların yapacağı çalışmalarla hepsi birlikte bir sergide yer alacak. Umuyorum ki, sergiyi gezen herkes çok şaşıracak ve “Bunu nasıl başardınız?” diye, soracak! Bu sorunun yanıtı “Birlikte örgütlenerek, sevgiyle” olacak kuşkusuz! Çünkü, örgütlenmeden hiçbir şey yapılamıyor. Sevgi ise yapıtaşı.
Zonguldak’ta 34 eğitimci ve eğitimci adayı, yaklaşık 40 çocuk ve onların ebeveynleri; bir haftalık “Çocuk Sanat Atölyesi” ile uzun erimli atölye çalışması için büyük bir adım attılar. Bu adımın devamı; projenin destekçisi kentteki kurum ve kişilerle daha sıkı birlik oluşturarak gerçekleşecektir. Yapıtaşı sevgi ışıldayarak!
FAHRİ BOZBAŞ
ÖNCEKİ HABER

‘İnanıyor ve güveniyorum’

SONRAKİ HABER

‘Foto muhabiri’ Ara Güler 81 yaşına girdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...