14 Ağustos 2009 00:00

Festivaller kriz mağduru

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Adana Altın Koza, Antalya Altın Portakal ve 5. Uluslararası Avrasya Film Festivali’ne 2009 yılında 2 milyon 500 bin TL destek verileceği yerde...

Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Adana Altın Koza, Antalya Altın Portakal ve 5. Uluslararası Avrasya Film Festivali’ne 2009 yılında 2 milyon 500 bin TL destek verileceği yerde, kaynak azalması nedeniyle 1 milyon 300 bin TL ödendiğini söyledi.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, MHP Adana Milletvekili Kürşat Atılgan’ın film festivallerine sağlanan kaynağa ilişkin soru önergesini yanıtladı. Atılgan, “Ülkemizde sinema denilince akla gelen iki önemli festivalden birisi olan Adana Altın Koza Film Festivali’nin 16’ncısı 8-13 Haziran tarihlerinde Adana’da gerçekleştirilmiştir. Türk sinemasının bugünlere gelmesinde önemli sanatsal katkılar sağlamış olan Altın Koza Film Festivali’ne Bakanlığınız tarafından ne kadar kaynak tahsis edilmiştir? Aynı şekilde Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne bakanlığınızın fon katkısı ne kadardır?” diye sordu.
Bakan Günay 2008 yılında Altın Koza Film Festivali’ne 500 bin, Altın Portakal Film Festivali ile Uluslararası Avrasya Film Festivali ve 2008 Avrasya Film Market adlı etkinliklere 3 bin 500 TL destek verildiğini bildirdi. Buna karşılık, Adana Altın Koza, Antalya Altın Portakal ve 5. Uluslararası Avrasya Film Festivali’ne 2009 yılında 2 milyon 500 bin TL destek verileceği yerde, kaynak azalması nedeniyle 1 milyon 300 bin TL ödendiğini söyledi. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Tıkanık bir uyarlama

SONRAKİ HABER

ÖRGÜTLÜ BASIN

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...