14 Ağustos 2009 00:00

İnsan Hakları İzleme Örgütü:İsrail silahsız sivilleri öldürdü

İnsan Haklarını İzleme Örgütü (HRW), İsrail ordusunun aralık-ocak ayları arasında Gazze Şeridi’ne yönelik saldırısında, İsrailli askerlerin silahsız 11 Filistinliyi öldürdüğünü belirtti.

Paylaş

İnsan Haklarını İzleme Örgütü (HRW), İsrail ordusunun aralık-ocak ayları arasında Gazze Şeridi’ne yönelik saldırısında, İsrailli askerlerin silahsız 11 Filistinliyi öldürdüğünü belirtti.
HRW, dün Kudüs’te yaptığı açıklamada silahsız ve beyaz bayrak taşıyan 11 Filistinlinin İsrail askerleri tarafından operasyon sırasında ateş açılarak öldürüldüğünü kaydetti. En az üç görgü tanığına dayanan HRW açıklamasında, öldürülen siviller arasında 5 kadın ve 3 çocuk olduğu ifade edildi. İsrail ordusu şimdilik herhangi bir açıklama yapmadı.
HRW, 27 Aralık 2008 ile 18 Ocak 2009 arasında yapılan İsrail ordusu operasyonuna ilişkin yayınladığı raporlarında da İsrail ordusunun ihlallerine dikkat çekerken, Filistinli grupların da insan hakları ihlallerinde bulunduğunu belirtmişti. İsrail’in operasyonuna ilişkin HRW beş rapor yayınladı.
Filistin sağlık kaynaklarına göre İsrail’in Hamas’a karşı Gazze Şeridi’ndeki 22 gün süren son büyük operasyonunda 1400 Filistinli hayatını kaybetti, 5 bin kişi yaralandı.
TÜRKİYE-İSRAİL İŞBİRLİĞİ!
İsrail saldırısında felç edilen ve 2 yıl önce tedavisi için Türkiye’ye getirilen Hamas üyesi Eslem isimli Filistinli genç, İsrail’in talebi üzerine sınır dışı istemiyle tutuklandı.
Gazze’de yaklaşık iki yıl önce İsrail’in bir saldırısı sırasında yaralanan ve daha sonra felç kalan Eslem isimli Filistinli genç İHH tarafından tedavisi için Türkiye’ye getirilmişti.
Kısa bir süre sonra tedavi olduğu hastanede çalışan bir hemşireyle evlenen Eslem böylece Türkiye’de oturma izni aldı.
Ancak bir kaç gün önce Tel Aviv’in, Türk makamlarına bir rapor göndererek gencin Hamas savaşçılarından olduğunu ve tutuklanarak sınır dışı edilmesi talebinde bulunduğu ortaya çıktı.
Bunun üzerine harekete geçen Türkiye güvenlik birimlerinin, Hamaslı genci tutuklayarak yabancılar şubesine sevk ettiği öğrenildi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Sri Lanka’da geriye mezarlıklar kaldı

SONRAKİ HABER

Hepsi ‘TİS’ istiyor ama…

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa