14 Ağustos 2009 00:00

Önce toplusözleşme ve grev hakkı

Sağlık ve sosyal hizmet kolundaki yetkili sendika olan Sağlık-Sen üyeleri, toplu görüşmelerde dile getireceği talepleri açıklamak üzere dün Abdi İpekçi Parkı’nda bir araya geldi.

Paylaş

Sağlık ve sosyal hizmet kolundaki yetkili sendika olan Sağlık-Sen üyeleri, toplu görüşmelerde dile getireceği talepleri açıklamak üzere dün Abdi İpekçi Parkı’nda bir araya geldi. Sağlık-Sen üyesi sağlık emekçileri, “Şiddete karşı güvenli çalışma ortamı”, “Sağlıkçıyız ama haklarımız sağlıksız”, “Sözleşmeli personel değil grevli toplusözleşme”, “Sağlık hizmetleri için önce özlük haklarında adalet” yazan dövizlerle taleplerini dile getirdiler.
RİCA YASASI DEĞİŞMELİ
Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, bu yılki toplu görüşmelerde en önemli ve öncelikli taleplerinin, toplusözleşme ve grev hakkı olacağını kaydetti. 4688 sayılı Yasa’yı “rica yasası” olarak değerlendiren Kaçar, yasanın sendikal hak ve özgürlükleri tam olarak tanıyacak bir yapıya kavuşmasını istediklerini ifade etti. Kaçar, Sağlıkta Dönüşüm uygulaması ile sağlık çalışanlarının iş yükünün son beş yılda beş kat arttığına vurgu yaparak, toplu görüşmelerde sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesini, özlük ve sosyal haklarının düzeltilmesini isteyeceklerini dile getirdi. Performansa dayalı döner sermaye sisteminin adaletli bir şekilde yeniden yapılandırılmasını talep ettiklerini belirten Kaçar, döner sermayenin adaletsiz dağılımı ile ilgili düzenleme yapılmadığı, döner sermaye gelirleri emekli keseneklerine yansımadığı, tabip dışı personelin döner sermaye tavan oranları yükseltilmediği, izin dönemlerinde döner sermayelerin kesintiye uğraması engellenmediği sürece, toplu görüşmelerin kendileri için bir anlam ifade etmeyeceğini belirtti.
‘SÖZLEŞMELİLER KADROYA ALINSIN’
Kaçar, sözleşmeli personel istihdamının sona ermesi konusunda da ısrarcı olduklarını kaydederek, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesini istediklerini vurguladı. Üniversite hastanesi çalışanlarının hizmetlerinin karşılığını almaları için gerekli düzenlemelerin yapılması ve sosyal hizmet emekçilerinin ek ödeme mağduriyetlerinin giderilmesinin de önemli talepleri arasında yer aldığını belirten Kaçar, bu sorunlarını çözmeyecek bir mutabakat metninde imzaları olmayacağını kaydetti. Kaçar, bu yıl bunun son toplu görüşme olmasını, önümüzdeki sene toplusözleşme masasına oturmak istediklerini kaydetti. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

‘Hükümet samimi olmalı’

SONRAKİ HABER

Baykal eskisinden de geri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa