15 Ağustos 2009 00:00

İHMALLE ÖLÜM OLAYINDA ÇARPICI İDDİA

Tuzla’da hafriyat alanında oluşan suda serinlemek isteyen 17 yaşındaki Ramazan Çelebi, boğularak öldü. İddialara göre hafriyatı çıkaran şirketin ortakları İçişleri Bakanı ve İstanbul Valisi’nin oğulları.

Paylaş

Tuzla’da hafriyat alanında oluşan suda serinlemek isteyen 17 yaşındaki Ramazan Çelebi, boğularak öldü. İddialara göre hafriyatı çıkaran şirketin ortakları İçişleri Bakanı ve İstanbul Valisi’nin oğulları. Ve olayın kapatılması için aileye para teklif edildi.
Tuzla Orhanlı Mescit Mahallesi’nde oturan ve torna işinde çalışan Ramazan Çelebi arkadaşlarıyla Değirmentepe’de hafriyat alanında oluşan çukura girdi. Çelebi, boğularak yaşamını yitirirken arkadaşları çaresizlikle onu izledi. Hafriyat şirketinin gerekli önlemleri almamasına tepki gösteren mahalle halkı, gençlerin yasak olan bölgelere rahatlıkla girebildiklerini anlattılar.
ATALAY GÜLER İDDİASI
Ramazan Çelebinin babası Hüseyin Çelebi ise hafriyat şirketinin sahibi ile İstanbul Valisi Muhammer Güler ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın oğlunun ortak olduklarını iddia etti. Şirketin yasal olarak bu kişilerin üzerine kayıtlı olmadığını dile getiren Çelebi, oğlunun ölümünün tamamen şirketin sorumluluğunda olduğunu söyledi.
PARA TEKLİFİ İDDİASI!
Çelebi’nin iddialarına göre şirket tarafından kendisine 15 milyon TL teklif edilmiş. Teklifin kendisine muhtar azası ile iletildiğini anlatan Çelebi, şirkete dava açacağını ifade etti. Hafriyatın döküldüğü arazinin Ülker ve TOKİ’ye ait olduğu ve Tuzla Belediyesi’nin bu araziden nemalananlara göz yumduğu iddialar arasında yer alıyor. İki oğlu olan Çelebi ve eşinin parmakları ve kolları sakat. Kendilerine 17 yaşındaki Ramazan Çelebi’nin baktığını anlatan Hüseyin Çelebi şirkete dava açacak. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Fındık üreticileri FKB’nin kapısına dayandı

SONRAKİ HABER

İşlerini geri istiyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa