15 Ağustos 2009 00:00

‘Toplusözleşme Anayasal hakkımız’

Yerel yönetimlerde yetkili Bem-Bir-Sen, toplu görüşme taleplerini Güvenpark’ta yaptıkları eylemle açıkladı. Eylemde itfaiyecilerin çocukları itfaiyeci giysileriyle katılırken...

Paylaş

Yerel yönetimlerde yetkili Bem-Bir-Sen, toplu görüşme taleplerini Güvenpark’ta yaptıkları eylemle açıkladı. Eylemde itfaiyecilerin çocukları itfaiyeci giysileriyle katılırken, 3 zabıta memuru da temsilen “Osmanlı Zabıtan Teşkilatı” kıyafetleriyle eyleme katıldılar.
“Sendikal haklarda özgürlük”, “Fakirlikte eşitlik değil, bölüşümde adalet istiyoruz” yazılı dövizler taşıyan Bem-Bir-Sen üyeleri, “Nerede sosyal devlet, nerede adalet”, “Toplusözleşme anayasal hakkımız”, “Yasak yasalarda değil kafalarda” sloganları attılar. Zabıtalar da yıpranma payı talebini içeren pankartlarla eylemde yer aldılar.
Eylemde konuşan Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, “Oligarşik bürokrasinin tüm engellemelerine rağmen” toplusözleşme hakkını kullanacaklarını söyledi. Zabıta çalışanlarının yıpranma paylarının 2006 yılı mutabakat metni gereğince verilmesini talep eden Turbay, itfaiye çalışanlarının çalışma koşullarının da iyileştirilmesini istedi. İl Özel İdareleri’nde çalışan teknik personelin ek ödemelerle mağdur edildiğini kaydeden Turbay, kadın çalışanların da çalışma koşullarının iyileştirilerek, pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini söyledi.
Birçok belediye çalışanının maaşını zamanında alamadığına dikkat çeken Mürsel Turbay, bunun engellenmesi için bağlayıcı tedbirler alınmasını ve zamanında ödeme yapmayan belediyeler hakkında yasal işlem başlatılmasını talep etti.
Sözleşmeli ve vekil memurların mağduriyetlerinin giderek arttığını belirten Mürsel Turbay, iş güvencesi bulunmayan, özlük hakları verilmeyen, ücret adaletsizliğinin mağduru olan bu personelin her türlü fiziki ve manevi tacizle karşı karşıya kaldığını anlattı. Turbay, Başbakanlığın sözleşmeli ve vekil memurların sorunlarını bir an önce çözmesini istedi. Eylemin ardından sözleşmeli ve vekil memurların sorunlarına ait 3 bin dilekçe Başbakanlığa götürüldü. ANKARA
ÖNCEKİ HABER

Bir yalanım var çocuklar!

SONRAKİ HABER

‘Ağzımızın tadını kaçırmayın’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...