15 Ağustos 2009 00:00

MEYA-DER’den medyaya ‘terörist’ tepkisi

Asker ve PKK’lilerin annelerini bir araya getiren MEYA-DER, bazı basın yayın organlarının, haberlerde, PKK’lilerin annelerini ‘terörist anneleri’ şeklinde vermesine tepki gösterdi.

Paylaş

Asker ve PKK’lilerin annelerini bir araya getiren MEYA-DER, bazı basın yayın organlarının, haberlerde, PKK’lilerin annelerini ‘terörist anneleri’ şeklinde vermesine tepki gösterdi. MEYA-DER Başkanı Hasan Pence, gelişen barış sürecinde kullanılacak üslup ve yaklaşım tarzının çok önemli olduğunu kaydetti.
Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği (MEYA-DER), geçtiğimiz günlerde asker ve PKK’lilerin ailelerini bir araya getirmesinden sonra bazı basın yayın organlarında çıkan haberlere ilişkin açıklama yaptı. İHD Diyarbakır şube binasında yapılan açıklamaya, PKK’lilerin anneleri de katıldı.
Açıklamayı okuyan MEYA-DER Başkanı Hasan Pence, 30 yıldır süren savaşta yakınlarını kaybetmiş ve mağdur olan aileleri bir araya getirerek barış sürecine katkı sunmak istediklerini belirterek, böyle bir girişimde bulunduklarını ifade etti. Buluşmanın ortak paydasının her iki tarafın çektiği acı olduğunu belirten Pence, buluşmada olumlu bir hava oluşmasına rağmen bazı basın yayın organlarının kullandıkları ‘terörist anneleri’ ve ‘terörist başı’ şeklinde argümanların barış sürecine gölge düşürdüğünü söyledi. Ulusal bir kanalın ve gazete ile köşe yazarlarının kullandığı bu argümanların barışa hizmet etmediğinin 30 yıldır anlaşıldığını belirten Pence, “Hassasiyetler göz önünde bulundurulmadan kullanılan argümanların sürece hizmet etmeyeceği açıktır. En değerli evlatlarını kaybeden annelerin bir araya gelişini bu tarzda lanse etmek, bizleri derinden üzmüştür. Bu argümanları kullanan televizyon kanalı ve gazete ile köşe yazarlarını esefle kınıyoruz” dedi.
Basın yayın organları ve yazarların, evrensel gazetecilik ve yayıncılık ahlakına uygun ve toplumsal duyarlılıkları gözeterek bu sürece katılmasını isteyen Pence, “Kaybetmiş olduğu evladının mezarı başında ‘Benim yüreğim yandı, başka anaların yüreği yanmasın. Ne asker ne gerilla anası ağlamasın’ diyebilen bir anayı ‘terörist annesi’ olarak yansıtmak ne kadar ahlakidir?” dedi.
(DİYARBAKIR)
ÖNCEKİ HABER

HAYAT YAZILARI

SONRAKİ HABER

Kürt Açılımı’nda Öcalan Günü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa