15 Ağustos 2009 00:00

Erdoğan’dan Emine Ayna uyarısı

Başbakan Erdoğan, Kürt açılımını gerçekleştirmekte kararlı olduklarını belirterek, “Bedeli ne olursa olsun bu adımları atacağız” dedi. Erdoğan’ın, DTP Eş Başkanı Emine Ayna’yı kastederek yaptığı...

Paylaş

Başbakan Erdoğan, Kürt açılımını gerçekleştirmekte kararlı olduklarını belirterek, “Bedeli ne olursa olsun bu adımları atacağız” dedi. Erdoğan’ın, DTP Eş Başkanı Emine Ayna’yı kastederek yaptığı “DTP’ye sesleniyorum: Aralarından bazılarının kışkırtıcı, süreci bulandıran açıklamalardan kaçınmalarını rica ediyorum” açıklaması ise hükümetin ‘Kürt Açılımı’nın, Kürt siyaseti içinde kendi politikasını hakim kılma planını da içerdiğinin işaretini oluşturdu.
KÜRT AÇILIMI
Konuşmasında ‘Kürt Açılımı’na geniş yer veren Erdoğan, “Türkiye, tartışılan meseleleri yıllar önce çözebilmiş olsaydı, bugün çok farklı bir yerde olurdu. Enerjisini kaynaklarını bu meselelere harcamamış olsaydı, bugün çok farklı yerlerde olurdu. Adına ne sorunu derseniz deyin, bu sorun çözülmelidir” diye konuştu.
“Şimdi artık bu meselenin kökten çözümünün tam zamanı diyoruz. Bu konuda halkımızda tam bir istek olduğu ortadadır” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Meclis dışında temsil mercii tanımıyoruz. Hiçbir partiyle polemiğe girmek istemiyorum. Ama şunu da bilmek lazım: CHP ve MHP koordine görevini verdiğimiz bakanıma ret cevabı verirse, bunu neyle izah edeceğiz? Hani uzlaşmacılardı? Kabul et, otur, görüş, konuş, ondan sonra ‘Bu şartlarda yokuz’ de... Bunların uzlaşmacılığı bu. Bizim kapımız herkese açık. Kim görüşmek isterse görüşürüz.”
BAHÇELİ’YE SORULAR
Bahçeli’nin tam bir panik ve hezeyan havasında olduğunu belirten Erdoğan, Bahçeli’ye şu sözlerle seslendi: “Sayın Bahçeli, böyle ciddi bir mesele hakkında konuşacaksınız; Türkiye’nin tarihi üzerine birkaç kitap okuyun. Yarım yamalak bilgiyle hem Türkiye’ye, hem de çözüm sürecine haksızlık ediyorsunuz. Norşin ismini konuşuyorsunuz. Alparslan 1071’de Malazgirt zaferinden sonra Malazgirt ismine dokunmadı. Malazgirt Ermenice bir kelime. Siz Alparslan’dan daha mı milliyetçisiniz? Osman Gazi, Bilecik kelimesine dokunmadı, Bilecik ismi Bizans döneminden kalma bir isim. Bursa Yunancadan geliyor. Gazi Mustafa Kemal Ankara’yı başkent yaptı, ismini değiştirmedi. Ankara’nın kökeni Latinceden geliyor. Siz Mustafa Kemal’den daha mı fazla milliyetçisiniz?..”
DTP’YE UYARI
Bahçeli ve Baykal’ı kapılarını kapatmamaya çağıran Başbakan Erdoğan, konuşmasında DTP Eş Başkanı Emine Ayna’yı kastederek şu uyarıyı yaptı: “DTP’ye sesleniyorum: Aralarından bazılarının kışkırtıcı, süreci bulandıran açıklamalardan kaçınmalarını rica ediyorum. Bizim anaların gözyaşını dindirmekten başka gayemiz yok. Konuyu ekonomik, siyasi, kültürel bir bütün olarak ele alıyoruz.” (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Tarlalarını yutan suda balık tutuyorlar

SONRAKİ HABER

Türk: Amacımız sorunu çözmek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...