15 Ağustos 2009 00:00

Özgürlük talebine polis engeli

Cezaevinde yakalandığı kanserin son evresinde bulunan Güler Zere’ye özgürlük çığlığı yükseliyor. Zere’nin tedavi gördüğü Adana’da bulunan kitle örgütleri, İnönü Parkı’ndan Adli tıp Kurumu’na yürüdü.

Paylaş

Cezaevinde yakalandığı kanserin son evresinde bulunan Güler Zere’ye özgürlük çığlığı yükseliyor. Zere’nin tedavi gördüğü Adana’da bulunan kitle örgütleri, İnönü Parkı’ndan Adli tıp Kurumu’na yürüdü. Zere’nin serbest bırakılmasını isteyen onlarca kişiyi, polis engeli yıldıramadı.
Yürüyüşe Adana Tabip Odası, Halk Cephesi, EMEP, ÖDP, KESK ve ESP katıldı. Yürüyüşe, KESK Genel Merkez yöneticileri de destek verdi. Polisin pankart açılmasına ve slogan atılmasına izin vermemek istemesine karşılık, Zere’ye özgürlük isteyenler pankartlarını ve dövizlerini indirmedi.
Adli Tıp Kurumu önünde açıklama yapan Mehmet Bıldırcın, her türlü baskıya rağmen Zere’nin özgür bırakılması mücadelesinin büyüdüğüne dikkat çekti. Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül’ü eleştiren Bıldırcın, Zere ve diğer hasta tutukluların serbest bırakılması için mücadelenin devam edeceğini vurguladı.
KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek ise KESK’in, Zere’nin serbest bırakılması mücadelesinin bir parçası olduğunu ifade etti. (Adana/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Operasyonlar artıyor, ölümler sürüyor

SONRAKİ HABER

Cinayette cevapsız soru

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...