16 Ağustos 2009 00:00

Sokakta TİS talebi

KESK ve Memur-Sen üyesi kamu emekçileri, toplu görüşme masasına yöneticilerini yürüyüşle uğurladılar.

Paylaş

KESK ve Memur-Sen üyesi kamu emekçileri, toplu görüşme masasına yöneticilerini yürüyüşle uğurladılar.
KESK’in, “TİS yoksa grev var” adıyla 13 Ağustos’ta Diyarbakır ve İstanbul’dan başlattığı, toplu sözleşme talebini dile getiren yürüyüşü dün Ankara’da sona erdi.
Sabah saatlerinde Maltepe Köprüsü altında toplanan KESK üyeleri, “TİS ve grev hakkımızı kullanmak için yürüyoruz” ve “Baskılar durdurulsun, cezalar sürgünler geri alınsın” yazılı pankartlar açtılar. Buradan Kızılay Başbakanlığa yürüyen KESK’liler, yürüyüş boyunca toplu sözleşme taleplerini içeren sloganlar attılar.
KESK’liler, tutuklu KESK üye ve yöneticilerinin serbest bırakılmasının ve KESK’e yönelik baskıların sona ermesini de istediler.
Polis, Başbakanlık önünde barikat kurarak KESK’lileri durdurdu. KESK Genel Başkanı Sami Evren, burada üyelerine seslendikten sonra toplu görüşmeye katılmak üzere Başbakanlığa gitti. KESK’liler de görüşmenin birinci oturumunun sonuçlanmasını, Güvenpark’ta eylem yaparak beklediler.
MEMUR-SEN DE YÜRÜDÜ
Memur-Sen üyeleri de toplu görüşmeye katılan yöneticilerini konfederasyon Genel Merkezi’nden Başbakanlığa kadar yaptıkları yürüyüşle uğurladılar. Konfederasyonun Demirtepe’deki binası önünden, “Sözleşme hakkımız engellenemez”, “Hükümet uyuma, memuruna sahip çık” sloganlarıyla Güvenpark’a kadar yürüyen Memur-Sen üyelerine burada Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu seslendi. Konuşmanın ardından Gündoğdu ve yetkili sendikaların başkan ve yöneticilerinden oluşan toplu görüşme heyeti Başbakanlığa uğurlandı.
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve yetkili sendikaların başkan ve yöneticileri ise doğrudan Başbakanlığa giderek, görüşme masasına oturdular. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Adalet talebinde 8. hafta

SONRAKİ HABER

Toplu görüşme gergin başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...