16 Ağustos 2009 00:00

Polis evini isteyen depremzedeyi çöpe attı

Kendileri için yapılan konutlardan atılmak istenen depremzedeler, bürokratların konutlara gönderdiği eşyalarını, içeri sokmak istemedi. Polisin ise depremzedelerin tepkisine müdahalesi sert oldu.

Paylaş

Kendileri için yapılan konutlardan atılmak istenen depremzedeler, bürokratların konutlara gönderdiği eşyalarını, içeri sokmak istemedi. Polisin ise depremzedelerin tepkisine müdahalesi sert oldu. Öfkeli depremzedeleri durduramayan polis, bir genci çöpe attı.
İzmit Arızlı’daki ‘Saddam Konutları’, 17 Ağustos 1999 depreminin ardından dönemin Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin’in talimatıyla, Irak Kızılayı’nın 10 milyon dolarlık bağış petrol yardımıyla depremzedelerin oturması şartıyla yaptırılmıştı. 5 yıllık sürenin sonunda Kocaeli Valiliği ve Özel İdare Müdürlüğü, depremzedeleri “Burada oturma süreniz doldu” diyerek çıkmalarını istedi. Buradaki 230 konut ise, Vali yardımcıları ile daire müdürlerine lojman olarak veriliyor.
POLİS SALDIRI
Bürokratlara peşkeş çekilen konutların 80’i boşaltılırken, geri kalan konutlarda oturan depremzedeler evlerini terk etmek istemiyor. Ancak bürokratların eşyaları gönderilmeye başlandı. Bu durum da, ikinci kez evlerinden olan depremzedeleri öfkelendirdi. Dün Bölge Çalışma Müdür Yardımıcı Ercan Kale’nin eşyaları konutlara gönderildi. Depremzedeler, bir kamyonetle getirilen eşyaların önüne, barikat kurarak içeri girmesini engelledi. Ancak bölgeye hemen çevik kuvvet ekipleri gönderildi. Polis, depremzedelere sert bir şekilde müdahale etti.
Evlerinden çıkarılmak istedikleri günden beri, bu konutların kendileri için yaptırıldığını yetkililere hatırlatan depremzedeler, polis şiddetiyle karşılaştı. Müdahalenin sonucunda 10 depremzede gözaltına alındı, bir genç de polis tarafından ‘etkisiz hale getirilemeyince’ çöp konteynırına atıldı. Depremzedeler, bu duruma tepki göstermek için çekyatları ateşe verdi. (KOCAELİ)
ÖNCEKİ HABER

Hacı Bektaş etkinliklerine büyük ilgi

SONRAKİ HABER

Başbakan neden susuyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa