18 Ağustos 2009 00:00

Grev yasağına güvenme!

TPAO işçileri, toplusözleşme görüşmelerinde ilerleme sağlanamaması üzerine yeniden eylemlere bayladı. Ankara, Batman, Trakya ve Adıyaman’da TPAO işçileri...

Paylaş

TPAO işçileri, toplusözleşme görüşmelerinde ilerleme sağlanamaması üzerine yeniden eylemlere bayladı. Ankara, Batman, Trakya ve Adıyaman’da TPAO işçileri, dün sabah işyeri önünde yaptıkları eylemlerle işverenin toplusözleşme taleplerini kabul etmemesini protesto etti. İşyerini terketmeme eylemi de yapacaklarını duyuran Petrol-İş üyesi işçiler, hükümete “Grev yasağına güvenme” uyarısında bulundular.
Ankara’da TPAO Genel Müdürlüğü önünde servislerinden inen işçiler, “Direne direne kazanacağız”, “Yaşasın iş, ekmek, özgürlük mücadelemiz” sloganlarıyla TPAO Genel Müdürlüğü’nün girişine kadar yürüdüler.
Burada işçilere seslenen Petrol-İş Ankara Şube Başkanı Mustafa Özgen, yapacakları işyerini terk etmeme eyleminin bir uyarı olduğunu, talepleri kabul edilmezse daha etkili eylemler yapacaklarını duyurdu.
TPAO’daki ücret adaletsizliğini kurum yöneticilerinin de kabul ettiğini, ancak sorunun muhatabının Kamu-İş olduğunu söylediklerini anlatan Özgen, Kamu-İş’in ise topu hükümete attığını ifade etti.
İşveren ile Petrol-İş arasında uzlaşmaya varılamaması halinde toplusözleşmenin Yüksek Hakem Kurulu’nda bağıtlanacağını hatırlatan Özgen, “Yüksek Hakem Kurulu’nda işçinin iradesi, talepleri yok. Petrol-İş Yüksek Hakem Kurulu’nda bağıtlanacak bir sözleşmeye izin vermeyecek” diye konuştu. Özgen, “Eğer hükümet, bu işyerimizin grev yasağı kapsamında olmasına güvenerek sorunu bir şekilde Yüksek Hakem Kurulu aracılığı ile kendi istediği biçimde halledeceği umudunu taşıyorsa, şimdiden uyarıyoruz. İş bırakma meşru ve anayasal hakkımızdır” dedi.
Açıklamanın ardından işçiler işbaşı yaptılar. Ancak akyşam mesai bitiminde işyerini terk etmeyeceklerini duyurdular.
TAPO işçileri Batman’da da uyarıda bulundu. Konuya ilişkin basın toplantısı düzenleyen Petrol-İş Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik, ekonomik krizin etkilerinin her geçen gün daha fazla hissedildiği ve faturanın krize neden olmayanlara kesilmek istendiğini kaydetti. Ücret dengesizliğinin giderilmesi talebinin dikkate alınmadığını dile getiren Tekik, sabaha kadar iş yerlerini terk etmeme eylemi yapacaklarını ifade ederek, "Genel merkezimizin vereceği talimat doğrultusunda eylem yarın da sürebilir. Başka eylem türleri de olabilir” dedi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Bakan Ergin’e İsmailağa Cemaati sorusu

SONRAKİ HABER

İşsizlikteki düşüşe bak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...