18 Ağustos 2009 00:00

Afet riskleriyle mücadelede kayıp yıllar

Marmara Depremi’nin 10. yılında, meslek odaları ve sendikalar gçeen oy yılı afet riskleriyle mücadelede kayıp yıllar olarak nitelendirdiler.

Paylaş

Marmara Depremi’nin 10. yılında, meslek odaları ve sendikalar gçeen oy yılı afet riskleriyle mücadelede kayıp yıllar olarak nitelendirdiler.
Türk Harb-İş Sendikası tarafından yapılan yazılı açıklamada, deprem yıkımının en yoğun olduğu kent merkezlerinde çalışan ve Türk Harb-İş üyesi 131 işçinin yaşamını yitirdiği hatırlatıldı. Açıklamada, yaşananların sorumlusunun sınırsız kâr hırsının yönlendirdiği plansız imar faaliyetleri olduğu vurgulandı. Aradan geçen zaman içinde sorumluların yargı önünde hesap vermediğinin altının çizildiği açıklamada, uzmanlar, akademik çevreler ve ilgili kurumların hazırladıkları raporların ve uyarıların da dikkate alınmadığı dile getirildi.
TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası tarafından yapılan açıklamada da, gerekli önlemlerin alınması bir yana eksik de olsa var olan düzenlemelerin de ortadan kaldırıldığı vurgulandı.
Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi de yaptığı açıklamada, bilimsel çalışma, rapor ve önerilerin ülkeyi yönetenlerce dikkate alınmadığını dile getirdi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Arızlı sakinleri haklarını istiyor

SONRAKİ HABER

ALBATROS

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...