18 Ağustos 2009 00:00

Verilen sözler tutulmadı

İzmir’in Bayındır ilçesine bağlı Çırpı Mahallesi’nde seçimlerden önce oy almak için fatura borçlarının tamamının iptal ettirileceğini söyleyen belediye yetkililerinin, seçimlerden sonra sözlerini unuttukları söyleniyor.

Paylaş

İzmir’in Bayındır ilçesine bağlı Çırpı Mahallesi’nde seçimlerden önce oy almak için fatura borçlarının tamamının iptal ettirileceğini söyleyen belediye yetkililerinin, seçimlerden sonra sözlerini unuttukları söyleniyor. Mahallede yaşayan Roman vatandaşlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerine ve AKP’li Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş’e tepkililer.
MAHALLE KOKUYOR
Mahalleli, sularının kesilmesinden dolayı banyo, yemek ve içmek gibi ihtiyaçlarının karşılanamamasının yanı sıra çöplerin de haftada bir alındığından yakındı. Toplanmayan çöpler yüzünden kötü kokulara boğulan mahallede bit salgını başladığı öğrenildi. Gazetemize sorunlarını anlatan mahalle sakinleri, yaşanan sıkıntılardan dolayı zor duruma düştüklerini ifade ettiler.
Mahalle sakini ve aynı zamanda Bayındır Romanlar Derneği Başkanı olan Ayhan Elçi, yaşanan sıkıntılardan dolayı bunaldıklarını ve kendilerinin 6. sınıf insanlar olarak görüldüklerini söylüyor. Seçimlerden önce sıkıntıların giderilmesine yönelik sözler verildiğini belirten Elçi, seçimlerden hemen sonra bu sözlerin unutulduğunu dile getiriyor. Elçi, “Yol yapılacak denildi, su borçlarının silineceği ve iş istihdamı sağlanacağı söylendi. Şimdi, görüyoruz ki bunların hiçbiri yapılmadı. AKP de olsa CHP de olsa hiçbir şey değişmiyor” dedi. Sadece mahalleye tankerle su getirildiğini söyleyen Elçi, suyun kimseye yetmediğini ve sağlıklı olmadığını dile getirdi. Banyo ihtiyacının, iki haftada bir kere kilometrelerce ötede bulunan denize gidilerek karşılandığını anlatan Elçi, çok zor durumda olduklarını ve yaşanan sıkıntılara bir an önce çözüm bulunmasını istediklerini ifade etti.
HAMİLE AMA 3 KİLOMETREDEN SU TAŞIYOR
Mahalle sakini Suzan Öncü isimli bir kadın, 6 aylık hamile haliyle 3 kilometre öteden su taşıdığını belirterek, tankerle getirilen su mikroplu olduğu için içemediklerini, daha önce içtiklerinde ise bir hafta boyunca hastanede tedavi gördüklerini söyledi. Öncü, kendilerini bu duruma devletin düşürdüğünü ve sonra da ‘Sıkıntılar giderilecek’ diye aldattıklarını dile getirdi.
Bir diğer mahalle sakini Gül Coşkun isimli bir kadın da, su parasını ödemekte zorlandıklarını belirterek, şu an askerde olan oğlunu ve evdeki durumu düşünerek iyice çaresiz kaldığını dile getirdi. Coşkun, su sorununun derhal çözülmesi gerektiğini ifade etti. (İzmir/EVRENSEL)
Ali Kavak
ÖNCEKİ HABER

Esnaf pazar yerini terk etmiyor

SONRAKİ HABER

Koç’un amiral gemisinde işçiler sıkıntılı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...