19 Ağustos 2009 00:00

Atalay, DİSK ve TÜSİAD’la görüştü

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, hükümetin Kürt Açılımı çerçevesinde gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında dün DİSK ve TÜSİAD’ı ziyaret etti. Atalay, önceki akşam da Yazar Yaşar Kemal ile bir araya geldiğini söyledi.

Paylaş

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, hükümetin Kürt Açılımı çerçevesinde gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında dün DİSK ve TÜSİAD’ı ziyaret etti. Atalay, önceki akşam da Yazar Yaşar Kemal ile bir araya geldiğini söyledi.
DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ile yaptığı görüşmenin ardından bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Çelebi ve Başkanlık Divanı üyeleriyle çok verimli bir görüşme yaptıklarını belirterek, “Bu sadece AKP’nin ve hükümetin sorunu değil. Yaşadığımız büyük acılarla dolu bu sürecin, bu sorunun çözümü hepimizin sorunu” dedi.
ÇELEBİ: HERKES KATKI SUNMALI
DİSK Genel Başkanı Sülayman Çelebi, “Türkiye’nin sorununa hep beraber çözüm üretmek zorundayız. Devlete küsülmez, devlet bizim devletimiz, ülke bizim ülkemiz” şeklinde konuştu. “En çok bedel ödeyen örgütün lideri olarak konuşuyorum” diyen Çelebi, bazı siyasi partileri bu konuda anlamakta güçlük çektiklerini ifade ederek, bu kadar direnmek yerine herkesin sürece katkı vermesi gerektiğini söyledi. Yalnız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı temelinde bir değişikliğe değil, demokratik açılımlara ihtiyaç olduğunu söyleyen Çelebi, “Irkçı milli söylemlerin ve o konuda yürütülen siyasetin bedelini en çok çalışan kesim ödedi. Bu konuda barışa gidecek adımların cesaretle atılmasına ihtiyaç var. ‘Denedik ama başaramadık’ yaklaşımını duymak istemiyoruz” dedi.
TÜSİAD’LA GÖRÜŞME
Atalay, DİSK’in ardından TÜSİAD’ı ziyaret etti. Atalay, toplantının ardından yaptığı açıklamada, TÜSİAD’ın bugüne kadar daima önemli toplumsal sorunlara katkı verdiğini ve bu konuda çalışmalar yaptığını, emek harcadığını öne sürdü.
YALÇINDAĞ: AÇILIM PAKETİ AÇIKLANMALI
TÜSİAD Başkanı Yalçındağ da açılım paketinin ayrıntılarını açıklanması gerektiğini belirtti. “2005 itibariyle demokratikleşme sürecinde belirgin bir yavaşlama yaşandığının da altını çizmek gerekir. Sayın bakanın başlattığı bu süreçle demokratikleşme olgusunun yeniden her boyutta ve her alanda ülkemizin öncelikli gündem maddesi haline geleceğini ümit ediyoruz” dedi. Konuşmasında anayasa değişikliği vurgusu yapan Yalçındağ, “Demokratikleşme sürecini canlandırmak için bireysel hak ve özgürlükler, Siyasi Partiler Yasası, Seçim Yasası, yargı reformu öncelikli olarak ele alınmalı ve toplumsal uzlaşmayla gerçekleştirilecek anayasa değişikliği ile sürdürülmelidir görüşündeyiz” dedi. Yalçındağ, “Devlet yetkililerimizin bu demokratik açılım paketinin ayrıntılarını kamuoyuyla bir an önce paylaşmalarını beklemekteyiz” dedi.
(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

SP operasyonların durmasını istedi

SONRAKİ HABER

Tunceli’den ‘demokratik, halkçı çözüm’ çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...