20 Ağustos 2009 00:00

Genç kuşak fotoğraf pratiği

İstanbul Modern Sanat Müzesi’nde gerçekleştirilen, Murat Germen ve Orhan Cem Çetin’in yönettiği Çağdaş Fotoğraf Serileri söyleşi dizisinin bu ayki konusu, Türkiye’de genç kuşak fotoğraf pratiği.

Paylaş

İstanbul Modern Sanat Müzesi’nde gerçekleştirilen, Murat Germen ve Orhan Cem Çetin’in yönettiği Çağdaş Fotoğraf Serileri söyleşi dizisinin bu ayki konusu, Türkiye’de genç kuşak fotoğraf pratiği. Türkiye’deki genç kuşak fotoğraf pratiğinin nabzını tutarak genç kuşak fotoğraf üretiminin ülke fotoğrafına sağladığı katkıların irdeleneceği söyleşi, 22 Ağustos Cumartesi saat 16.00-18.00 arasında İstanbul Modern Sinema’da izlenebilir.
Söyleşide, Türkiye fotoğrafı kavramı ve bu kavramın gerçekleşme imkanları açısından eski ve genç kuşakların pratikleri ve birbirleriyle ilişkileri tartışılacak. Sanat müzesinden yapılan açıklamada, günümüzde çok daha fazla sayıda genç fotoğrafçının işleriyle güçlü bir şekilde var olabildiğinin altı çiziliyor. Bu sayının artması; tema/kavram olarak belirlenen konuların çeşitlenmesi ve çoğullaşmasına, her fotoğrafçının hizmet ettiği genel kurumsal bir tarih yerine bireylerin kendi tarihlerine odaklanmasına ve sonuç olarak belki de artık olası bir “Türkiye fotoğrafı” kavramının temellerinin atılmasına yol açtığı vurgulanıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Depremi sallıyoruz/ depremi solluyoruz

SONRAKİ HABER

Abdülhamid türbesi açılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa