20 Ağustos 2009 00:00

GLATASARAY YENİ BİR ÇIKIŞ ARIYOR

Türkiye’nin futbolda Avrupa kupalarındaki en başarılı ekibi olan Galatasaray, iç saha maçlarında son dönemde, 2000’li yılların başındaki başarılardan uzak bir performans sergiledi.

Paylaş

Türkiye’nin futbolda Avrupa kupalarındaki en başarılı ekibi olan Galatasaray, iç saha maçlarında son dönemde, 2000’li yılların başındaki başarılardan uzak bir performans sergiledi.
Sarı-kırmızılı takımın, teknik direktör Fatih Terim’le UEFA Kupası’nı kazandığı periyotla üst seviyeye çıkan, Rumen teknik adam Mircea Lucescu’yla Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynanan ve bir sonraki sezon ikinci tur gruplara kadar yükselme başarısı gösterilen dönemde süren iç saha maçlarındaki başarılar, daha sonraki dönemde arandı.
Özellikle 2002-03 sezonuyla birlikte Galatasaray, Avrupa kupalarında hayal kırıklığı yaratan sonuçlar almaya başlarken, kötü sonuçlar iç saha maçlarına da yansıdı.
BU SEZONA İYİ BAŞLADI
Son sezonlarda Avrupa kupalarında aldığı sonuçlarla ve ortaya koyduğu futbolla taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Galatasaray, bu sezona ise iyi başladı.
Geride kalan sezonda Steaua Bükreş’e elemelerde boyun eğerek Şampiyonlar Ligi gruplarına kalamayan, UEFA Kupası Finali oynama hedefine ise 4. turda Almanya’nın Hamburg ekibine elenerek veda eden Galatasaray, teknik direktör Frank Rijkaard’ın yanı sıra Abdel Kader Keita ile Elano Blumer gibi yıldız isimleri kadrosuna katarak bu sezona iddialı girdi.
UEFA Avrupa Ligi’ne 2. eleme turundan dahil olan sarı-kırmızılılar, İstanbul’da zayıf rakipleri Tobol’u 2-0, Maccabi Netanya’yı ise 6-0’lık sonuçlarla yenmeyi başardı. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Halkalı Kağıt grevinde anlaşma sağlandı

SONRAKİ HABER

Rijkaard: Küçümsememeliyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...