22 Ağustos 2009 00:00

Grev ve TİS için

TOPLU görüşmelere ilişkin gazetemize konuşan kamu emekçileri, grev ve toplusözleşme gibi haklar için konfederasyonları ortak hareket etmeye çağırıyor. KESK üyeleri ise çeşitli illerde yaptıkları eylemlerle taleplerini dile getirdiler.

Paylaş

‘Mücadele yalnızca maaş için olmamalı’
HÜKÜMET ile memur konfederasyonları arasında, 2 milyonu aşkın memur için yürütülen toplu görüşmelerde 4. kez masaya oturulurken, kamu emekçileri, görüşmelerin sadece maaş zammı ile sınırlı olmamasını istediler.
İşyerlerinde görüşlerini aldığımız kamu emekçileri, süreci yakından takip ederken, konfederasyonlara da uyarıda bulunmayı ihmal etmediler.
Kamu-Sen üyesi, Hülya adlı kamu emekçisi, toplu görüşme masasına oturulduğunda, yalnızca maaş zammı için mücadele yürütülmemesi gerektiğini belirterek, memurların sosyal ve siyasal hayata dahil olabilmesi veya dahil edilmesi konusunda da girişimlerde bulunmak gerektiğini söyledi. Buna ilişkin alternatif yollar sunulmasını isteyen Hülya, grev hakkı olmayan bir sendika mantığını da kabul etmediklerini dile getirerek; “Toplu görüşmelere oturmadan önce gerek Kamu-Sen, gerek KESK, gerekse de Memur-Sen ortak menfaatler doğrultusunda birlikte hareket yöntemi belirleyerek, bu yöntem doğrultusunda hareket etmeliler. Ki böylelikle toplu görüşme adının anlamını taşır. Ortak kararlar doğrultusunda hareket edilince, bana göre de eleştirinin konusu olabilecek, masayı terk etme gibi bir davranış olmayacağı gibi sendikalar arasında da ben daha yetkiliyim polemiğine mahal verilmeyecektir. Unutulmamalıdır ki, aynı menfaatler için mücadele verilmelidir” dedi.
GREV VE TİS
Yine Kamu Sen üyesi kamu emekçisi Abdullah da, KESK’in toplu görüşme masasında yer alması gerektiğini söyledi. “Toplu görüşme masası, çalışanların mücadelesi sayesinde kazanılmış bir mevzidir. Kazanılmış olan bir mevzi terk edilemez. Aksi takdirde bunun adı yenilgi olur” diyen Abdullah, bundan sonra kazanılması gereken mevzinin, grevli toplu görüşmeli sendika yasası olduğunu dile getirdi.
KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası Üyesi Erdinç Kahraman da KESK’in masadan çekilmesi taraftarı olmadığını söyledi.
Kahraman, “Çünkü pazarlık şansını tamamen ortadan kaldırıyor” diyen Kahraman, “Kötü de olsa arada kendimizi savunma görüşlerimizi öne sürme hakkını ortadan kaldırıyor. Alanı onlara bırakıyor. Sendikaların siyasi anlamda talepte bulunmasını doğru bulmuyorum. Genel haklar anlamında taleplerimiz olmalı, eşitsizliklerin giderilmesi yönünde” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

KESK YURT GENELİNDE EYLEM YAPTI
KESK üyeleri, illerde yaptıkları eylemlerle grev ve toplusözleşme talebini dile getirdiler.
İzmir’de eski Sümerbank önünde bir araya gelen KESK’liler, İZSU binasına yürüdüler. Burada KESK Şubeler Platformu adına konuşan Eğitim Sen 6 No’lu Şube Sekreteri Duran Sınacı, toplu görüşmelerden sonuç çıkmaması durumunda kamu emekçilerinin grev yapacağı uyarısını da yineledi. Eylemde, “Sefalete teslim olmayacağız”, “TİS yoksa grev var”, “Yaşasın iş ekmek özgürlük mücadelemiz” sloganları atıldı.
KESK Adana Şubeler Platformu ise İnönü Parkı’nda oturma eylemi yaptı. KESK Dönem Sözcüsü, Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, AKP Hükümeti’ne seslendi: “Uyarılarımızı dikkate almaz, tersi tutumda ısrar ederseniz, KESK olarak biz de size söz veriyoruz: Sıcak bir yazın ardından sıcak bir sonbahara hazır olun! Emekçilerin kitle eylemlerine hazır olun, sokak gösterilerine hazır olun, en önemlisi greve hazır olun!”
Samsun’da da oturma eylemi yapıldı .Emekçiler adına KESK Dönem Sözcüsü Uğurcan Albak bir açıklama yaptı.
KESK İstanbul Şubeler Platformu da Taksim’de açıklama yaptı. Bir saat oturma eylemi yapan emekçiler adına Eğitim Sen 8 No’lu Şube Başkanı Hatun İldemir okudu. İldemir, toplu görüşmenin emekçilere hiçbir şey getirmediğini belirterek TİS talebini yineledi.
ÖNCEKİ HABER

Bakanın çevre derdi yok!

SONRAKİ HABER

GEL DE GÜVEN 2!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...