23 Ağustos 2009 00:00

Orman katliamı Meclis gündeminde

ANAYASA Mahkemesi ve Danıştay 8’inci Dairesi’nin kararlarına rağmen “orman sayılan alanlarda madencilik faaliyetlerinin önünü açmak” için değiştirilen yönetmelik, Resmi Gazete’de yayınlandı.

Paylaş

ANAYASA Mahkemesi ve Danıştay 8’inci Dairesi’nin kararlarına rağmen “orman sayılan alanlarda madencilik faaliyetlerinin önünü açmak” için değiştirilen yönetmelik, Resmi Gazete’de yayınlandı. CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, bu konuyu Meclis’e taşıyarak Meclis Başkanlığı’na bir soru önergesi sundu.
Ayhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “Başta su kaynaklarımız olmak üzere çevre ve yaşam alanlarımıza zarar veren madencilik faaliyetlerinde ısrar edilmesi, iddia edildiği üzere, AKP Hükümeti’nin çokuluslu maden şirketlerine verdiği, ancak kamuoyundan gizlenen taahhütlerinden mi kaynaklanmaktadır” diye sordu.
MADENCİLERE MÜJDE!
Ayhan soru önergesinde, Maden Yasası’nın Anayasa Mahkemesi’nce, Madencilik Faaliyetleri İzin Yönetmeliğinin Danıştay 8. Dairesi’nce iptal edilmesinin ardından, 10 Ağustos 2009 günü yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında ‘orman sayılan alanlarda madencilik faaliyetlerinin önünü açmak’ için yönetmelik değişikliğinin kabul edildiğini hatırlattı. Bu kararın iki bakan tarafından maden şirketlerine müjdelendiğini iddia eden Ayhan, “AKP Hükümeti, Yüksek Mahkeme’nin kararlarına karşın Madencilik Faaliyetleri İzin Yönetmeliği’nde yaptığı değişiklikle, orman alanlarını yeniden her türlü madencilik faaliyetlerine açmıştır” dedi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Günlük gazetesine 1 ay kapatma cezası

SONRAKİ HABER

KKKA ve domuz gribi tazminatı istiyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa