24 Ağustos 2009 00:00

GZD’liler baz istasyonuna karşı mücadelede kararlı

Ankara’nın Mamak ilçesinin General Zeki Doğan Mahallesi’nde, Mahalle Muhtarı Nurhayat Farımaz ile mahalleden temsilciler, AVEA Temsilcisi Osman Dilşat Poylo ile görüştüler

Paylaş

Ankara’nın Mamak ilçesinin General Zeki Doğan Mahallesi’nde, Mahalle Muhtarı Nurhayat Farımaz ile mahalleden temsilciler, AVEA Temsilcisi Osman Dilşat Poylo ile görüştüler
Mahallede kurulan baz istasyonunun 23.6 vatlık bir güvenlik sertifikası altında çalışacağını, kule biçiminde olmasının çok kapsamlı olduğunu göstermeyeceğini ileri süren Poylo, Nato Yolu ve yakın semte kurulan birçok istasyon olduğunu söyledi. “Makro Marketlerin tabelaları içinde, aydınlatma direkleri içindeki toplarda vardır” itirafında bulunan Poylo, Bilgi Teknolojisi ve İletişim Kurumu’ndan güvenlik sertifikası aldıklarını belirterek, sertifikayı Mahalle Muhtarı Nurhayat Farımaz’a iletti.
AVEA TEMSİLCİSİ HALKI İKNA EDEMEDİ
Mahalle Muhtarı Nurhayat Farımaz ise temsilciye, “Siz insan sağlığını hiçe sayıyor, kârınızı düşünüyorsunuz. Biz bu ülkede Çernobil kazasından sonra radyasyonlu çayların zararsız olduğunu açıklayan, hatta televizyonlarda çay içen devlet yetkililerini de gördük. Sonrasında Karadeniz’de kanser vakalarının ne kadar arttığını da biliyoruz. Biz Kızılırmak suyunun zararsız olduğunu açıklayan yerel yöneticileri de biliyoruz. Artık halkın bu tür açıklamalara inanması mümkün değil” diye itiraz etti.
Muhtar Azası Zehra Temel ise “Siz bize bir baz istasyonunun 100 bin dolar olduğunu söylüyorsunuz, isterse bir milyon dolar olsun, bir tane sakat çocuğun hayatına değer mi? Daha mı önemlidir yoksa şirketlerinizin kârı” diye sordu.
‘ ENDİŞEMDEN UYUYAMADIM’
Mahalle sakini Cemal Balcı da yetkiliye tepki göstererek, üç torunu olduğunu ve baz istasyonunun kurulmasından bu yana “Çocuklarım ne olacak” tedirginliğiyle uyuyamadığını söyledi.
Arsasına baz istasyonu kurulan Nevzat Ünlü de istasyonun kaldırılmasını istediğini söyledi. “Baz istasyonuna yeri ben verdim ama bu kadar zararlı olduğunu bilmiyordum. Mahalle halkına zararı olacak bir şeyi ben de istemiyorum” diyen Ünlü, sözleşmeden vazgeçmek istediğini söylediğini, şirket yetkililerinin ise kendisini ceza ödemesi gerektiğini söylediklerini aktardı.
‘İSTASYONU KURDURMAYACAĞIZ’
Yeni Şafak gazetesi çalışanı Taylan Darıcıoğlu da mahalle sakini olarak baz istasyonuna karşı olduğunu dile getirdi. Darıcıoğlu, “Baz istasyonunun hemen karşısında oturuyorum, çay içerken balkonuma çıktığımda bu istasyonu görmek, psikolojik olarak beni rahatsız ediyor” dedi.
AVEA yetkilisi Poylo ise ikna girişimlerini sürdürerek, her türlü sertifikalarının bulunduğunu, ama gerekirse kolluk güçleri ile montajı tamamlayacaklarını, arsa sahibinin vazgeçmesi halinde 7-8 bin dolar civarında ceza ödemesi gerektiğini söyledi.
Mahalleli Cevher Boztaş ise Yargıtay kararlarına, akademisyenlerin açıklamalarına atıfta bulunarak, “Bunlara rağmen siz bu baz istasyonunu buraya kuramazsınız. Kurdurmamak için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
Yurdagül Çabat / Celal Özçelik
ÖNCEKİ HABER

BAYKUŞ

SONRAKİ HABER

Umutları Karadeniz’den gelecek balıklarda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...