24 Ağustos 2009 00:00

Tekstil işçilerinden TPAO direnişçilerine anlamlı ziyaret

TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğü önünde kurdukları direniş çadırında 28 gündür direnişe devam eden 20 işçinin direnişi büyüyerek sürüyor.

Paylaş

TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğü önünde kurdukları direniş çadırında 28 gündür direnişe devam eden 20 işçinin direnişi büyüyerek sürüyor.
Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu bulunan Yücel İplik ve değişik tekstil işletmelerinde çalışan çoğunluğu bayan olan yaklaşık 100 işçi, direnişte olan TPAO işçilerini ziyaret ederek destek verdi. Yücel İplik’te çalışan işçiler, zaten sendikasız, sigortasız, çok düşük ücretlerle, sağlıksız çalışma ortamlarında, günde 12-14 saat çalışmak zorunda kaldıklarını, tüm bunların üstüne patronlarının bir de kendilerine küfürlü konuştuğunu iddia ettiler. Bunun üzerine iş bırakarak direnişte olan TPAO işçisi arkadaşlarını çadırda topluca ziyarete geldiklerini söyleyen işçiler, patronları hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını belirttiler. “İşçiyiz, haklıyız, hakkımızı isteriz” sloganıyla ziyarete gelen tekstil işçilerini, direnişteki işçiler “Direne direne kazanacağız” sloganıyla karşıladılar. Maruz kaldıkları kötü çalışma koşullarına karşı örgütleneceklerini ve mücadele edeceklerini söyleyen tekstil işçileri, bir süre direnişteki işçilerle halay çektikten sonra, Karapınar Mahallesi’ndeki AZ-DER önüne kadar yürüyüş yaparak dağıldılar.
(Adıyaman/EVRENSEL)
Metin Alan
ÖNCEKİ HABER

Afgan seçimleri hakkındaki gerçek

SONRAKİ HABER

Arzu, Diyarbakır Cezaevi’ni müze yapacaktı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa