24 Ağustos 2009 00:00

Pazarcılar Esenyurt Belediyesi’ne dava açtı

ESENYURT Belediyesi’ne ait semt pazarının kapatılarak yap-işlet-devret modeliyle özel bir firmaya verilmesine tepki gösteren pazarcı esnafının belediye önünde sürdürdüğü eylem, 7. gününe girdi.

Paylaş

ESENYURT Belediyesi’ne ait semt pazarının kapatılarak yap-işlet-devret modeliyle özel bir firmaya verilmesine tepki gösteren pazarcı esnafının belediye önünde sürdürdüğü eylem, 7. gününe girdi. Defalarca Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ile görüşmeye çalışmalarına rağmen, her seferinde küfürlerle kovulduklarını iddia eden pazarcılar, belediyeye dava açtılar.
Pazar kurulduğunda tahta başına 10 bin TL vererek yer satın alan pazarcılara ise belediye tarafından ikinci kez yer alabilmeleri için 10 bin TL daha ödemeleri gerektiği belirtildi. İkinci kez para ödemek istemeyen pazarcılar, dertlerini anlatabilmek için son bir buçuk aydır Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ile görüşmeye çalışıyor. Uzun süre görüşme yapamayan pazarcılar, Kadıoğlu’ndan randevu aldıklarında ise makamından ağza alınmayacak küfürlerle kovulduklarını iddia ettiler. Ekonomik krizin dayattığı koşullarda kıt kanat geçindikleri pazar tezgahlarının ellerinden alındığını belirten pazarcılar, belediye aleyhine İdare Mahkemesi’nde kamulaştırmanın durdurulması talebiyle dava açtılar. Hukuk mücadelesinin yanında pazarcılar, 7 gündür Esenyurt Belediyesi önünde nöbet eylemi yapıyor.
60 BİN LİRAM OLSA PAZARDA NE İŞİM VAR?
Esenyur Belediyesi önünde eylem yapan pazarcılardan İhsan Gönül, daha önce 6 tahtası bulunan pazarda özel şirketin kendisinden yerini yeniden verebilmek için para istediklerini söyledi. Uğradığı haksızlığın giderilmesini isteyen Gönül, 6 tahtasını alabilmek için kendisinden 60 bin TL para istendiğini ifade etti. Gönül, “Benim 60 bin TL param olsa pazarda işim ne?” şeklinde tepkisini dile getirdi. Gönül, alınan tahtalarla beraber bir de işgaliye bedeli ve kira ödemek zorunda kaldıklarını belirtti.
MÜTEAHHİTLERE RANT SAĞLANIYOR
Pazarcılardan Ali Doğan da 1.5 metrelik bir tahtayı tekrar 10 bin TL’ye sattığını belirterek, belediye başkanına “Seni nasıl başkan diye kabul edeyim?” diye tepki gösterdi. Belediyenin müteahhitler için rant sağladığına işaret eden Doğan, toplam 1500 tahta olduğunu ve tahta başı 10 bin TL para istendiğini belirterek, “15 trilyon para yapar. Oraya 15 trilyon masraf olmaz” dedi. Bunca yıldan sonra belediye başkanı da dahil kimsenin kendisini sokağa atamayacağını dile getiren Doğan, “Bana yer göstermek zorundalar. Onlar göstermezse intihar ederim. Ben bunun için ölümü göze aldım. 50 yaşındayım, bu yaştan sonra nereye gireyim, nerede çalışayım? Üniversiteye giden bir oğlum var. Para veremediğimde yarın çocuğumun yüzüne nasıl bakacağım?” dedi.
KÜFÜRLE KOVULDU
15 yıldır pazarcılıkla geçimini sağlayan Narin Gül Türkeli ise tüm birikimini pazara yatırdığını ve şimdi mağdur olduğunu belirtti. “Yerimi elimden aldılar” diyen Türkeli, “Gideceğim, belediyenin önünde ya kendimi öldüreceğim orada ya da açlık grevine gireceğim. Başka çarem yok” dedi. Belediye Başkanı Kadıoğlu’na gidip bu durumda çalışamayacağını söylediğini ifade eden Türkeli, Kadıoğlu’nun kendisine el hareketiyle küfür ederek kovduğunu söyledi. Türkeli, “Biz Necmi Kadıoğlu’ndan yardım istemiyoruz. Biz sadece işimizi istiyoruz” dedi. (İstanbul/DİHA)
Çimen Gümüş
ÖNCEKİ HABER

Arı ölümleri mağdur etti

SONRAKİ HABER

EKONOMİ VE POLİTİKA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...